loader image

„Jó érzés, hogy figyelemmel kísérik a munkámat”

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Ennek keretében hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Április példaképe: Tóth Tímea.

Első alkalommal adtuk át oklevelünket és ajándékcsomagunkat a Hónap példaképének, de nem utoljára – hagyományteremtő jelleggel hívtuk életre az elismerést. A célunk, hogy éreztessük munkavállalóinkkal, hogy odafigyelünk rájuk, és a HSA-nál nem marad észrevétlen, ha odaadással teszik a dolgukat.

Amikor meghallgattuk a 13 HSA-iroda ajánlásait arra, hogy ki legyen április példaképe, sok kiemelkedő teljesítményt láttunk. Közülük a szolnoki Jopp Interiornál dolgozó Tóth Tímeára esett a választásunk. „Őt akár az év dolgozója címre is nyugodt szívvel ajánlanám. Igazolatlan hiányzás, sőt gyakorlatilag bármilyen hiányzás nélkül dolgozik hosszú ideje, jóformán táppénzen sem volt. Minden hónapban 100 százalék felett teljesít” – érvelt Tímea mellett szolnoki irodavezetőnk, Gulyás Csaba, aki személyesen adta át az ajándékcsomagot.

„Először kicsit meglepődtem, amikor felhívtak a HSA-tól, hogy szeretnének elismerni, de nagyon örültem neki. Jó érzés, hogy figyelemmel kísérik a munkámat, az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy mindjárt az első alkalommal engem választottak”

– fogalmazta meg érzéseit Tímea, aki októberben már két éve dolgozik majd Szolnokon az autók belső burkolatait, például kartámaszokat és különböző bőrfelületeket gyártó üzem szabászati részlegén.

Már önmagában azért is elismerésre méltó, hogy hiányzások nélkül végzi a munkáját, hogy a Szolnoktól kb. 30 kilométerre található Jászladányban lakik az anyukájával és a húgával. Bár a távolság nem tűnik soknak, a közlekedési nehézségek miatt két órába telik, mire otthonról eljut a munkahelyére, azaz napi négy órát ingázik.

„Zenehallgatással vagy újságolvasással töltöm ezt az időt, így gyorsan eltelik. Amikor hazaérek, csak akkor szoktam érezni, hogy sokat kivesz belőlem az utazás. Ezért is szeretnék idővel Szolnokra költözni a barátommal közösen”

– avat be minket nagy célkitűzésébe Tímea, aki ennek megvalósítása érdekében is dolgozik olyan keményen.

Az egyik héten délelőttös, másik héten délutános műszakot vállaló jászladányi lány már egy ideje állás nélkül volt, amikor az interneten jelentkezett a HSA-hoz, így került a mostani munkahelyére – azóta sem bánta meg ezt a döntését. „Szeretem a munkámat, ezért a vele járó nehézségeket is sokkal könnyebb elfogadni. Például mivel bőrrel dolgozom, a hét vége felé megviselődik tőle a kezem, de minden munkának van kellemetlen része. Sokat jelent, hogy a HSA.nál mindig segítőkészek voltak velem, bármilyen kérdésem volt, bátran fordulhattam hozzájuk” – tette hozzá Tímea. Mi pedig már alig várjuk, hogy Május példaképét is megtaláljuk!