loader image

Új iroda, új munkahelyek, új lehetőségek

A HSA júniusban nyitotta meg új irodáját Szarvason, és az első fél év elteltével érdemes levonni a konzekvenciákat. Az iroda vezetője, Farkas Adrián örömmel számolt be a sikeresen megvalósuló projektekről, és bizakodó a jövőt illetően.

Egy olimpiai bajnoki cím mögött töménytelen mennyiségű munka áll. Hajnali ébredések, tréningek iskola előtt és után, bulik helyett edzőtáborok, megannyi lemondás hosszú éveken át. Mindez csak azért fontos itt és most, mert az elnyúló gazdasági válság közepette olimpiai aranyéremmel felérő bravúr, ha valahol új munkahelyek teremtődnek. A HSA szarvasi kirendeltsége pontosan ezt érte el a mögöttünk hagyott hónapokban, így több száz ember léphetett ki elégedett mosollyal az iroda kapuján.

Az augusztustól októberig tartó betakarítási időszakban a HSA több mint 700 ember foglalkoztatását biztosította munkaerő-kölcsönzés keretében, de a termények feldolgozásának a végéig is folyamatosan vannak munkák. Tekintve, hogy Békés megyében az országos átlaghoz képest is magas a munkanélküliségi ráta, a környékbeliek különösen örültek a lehetőségnek, erről már Farkas Adrián, a szarvasi iroda vezetője adott tájékoztatást.

„Szarvason tudomásunk szerint nincsen más olyan cég, amely ilyen sok ember időszakos foglalkoztatását garantálta volna. Ebben a térségben úgy gondolom, ez nagyon nagy dolognak számít. Az első tapasztalatok szerint a megrendelők elégedettek voltak az elvégzett munkával, ezért bízom az együttműködések folytatásában. Fontos volt, hogy alaposan megszűrtük a jelentkezőket, így igazán minőségi munkaerőt tudtunk foglalkoztatni” – értékelte az első fél évet Farkas Adrián.

A szarvasi iroda a mezőgazdasági segédmunkások mellett szakértelemmel rendelkező targoncásokat vagy éppen gépkezelőket is alkalmazott a júniusi nyitás óta. Mint Farkas Adriántól megtudtuk, a dolgozók is elégedettek voltak a munkaadójukkal, hiszen mindig időben megkapták a fizetésüket és a bejelentési kötelezettség is teljesült – ezek természetesnek tetsző dolgok, de sajnos manapság nem minden cégnél történnek meg magától értetődően. A HSA-család tehát tovább bővült Kelet-Magyarországon, és ezzel sok új munkahelyet teremtett.