loader image

Piacvezető szerepben Kelet-Magyarországon

A korábbi évekhez hasonlóan idén is elkészítette a személyzeti szolgáltató cégek rangsorát a Budapest Business Journal. A HSA Kft. a munkaerő-kölcsönzők és a munkaerő-közvetítők mezőnyében is előkelő helyen szerepel, a kelet-magyarországi székhelyű cégek tekintetében pedig mindkét összevetésben piacvezető.

A Budapest Business Journal (BBJ) évről évre mértékadó rangsort készít az egyes működési területek cégeinek eredményessége alapján. A HSA Kft. a korábbi esztendőkhöz hasonlóan 2013-ban is az élmezőnyben kapott helyet két fő tevékenységi körében, a munkaerő-kölcsönzésben és a munkaerő-közvetítésben egyaránt. Előbbiben idén az országos összevetés 14. pozíciójában zárt a HSA, ami igencsak jó eredménynek számít. Ha ugyanis megnézzük a top 20 céget, azok jelentős többsége budapesti székhelyű, néhány dunántúli érdekeltségű és egyetlen egy akad, amely Kelet-Magyarországot is képviseli: a HSA – hiszen bár Budapesten is van irodája a cégnek, a székhelye mégiscsak debreceni.

Kihívásos Kelet-Magyarország

„Az elmúlt három év eredményei azt mutatják, hogy folyamatosan újabb és újabb munkaerő-kölcsönző cégek nyitnak irodát budapesti székhellyel, hiszen az ottani piac sokkal nagyobb és nyitottabb, mint a kelet-magyarországi – elemzi a helyzetet Papp Imre, a személyzeti szolgáltatói piacon immár 13 éve működő HSA cégvezetője. – A fővárosba, illetve annak vonzáskörzetébe érkező külföldi vállalatok ugyanis tudatosabban alkalmazzák a munkaerő-kölcsönzést. Ezzel szemben nekünk a térségre jellemző fekete és szürke foglalkoztatással is meg kell küzdenünk, amely szünet nélkül kihívások elé állít minket. Ettől függetlenül a munkaerő-kölcsönzésnek van jövője Magyarországon, hiszen jogalkotás tekintetében is kezdünk felzárkózni Nyugat-Európához, így többnyire ténylegesen az időszakos megrendeléseknél használják ezt a foglalkoztatási formát. Ma már legfeljebb 5 évig alkalmazható valaki munkaerő-kölcsönzésben – kivéve, ha minimum hat hónapos megszakítás történt –, ami megakadályozza, hogy csak stratégiailag foglalkoztassanak embereket kölcsönzésben.”

Munkaerő-közvetítés

Ami a munkaerő-közvetítést illeti, abban a Budapest Business Journal még előkelőbb helyen, hatodikként rangsorolta a HSA-t. Ez egyértelmű jele annak, hogy a különböző sztereotípiákkal szemben Kelet-Magyarországon igenis van munkaerőhiány és a cégek igenis keresik a szakképzett munkaerőt. „A régió vállalkozásai eljutottak arra a fejlettségi szintre, amikor már magasan kvalifikált szakemberekre van szükségük, akiknek a felkutatását külső szakértőre bízzák, hogy minél precízebb legyen a kiválasztás folyamata. Ennek köszönhető ez a szép és erős pozíció, a hatodik hely, amelyre büszkék vagyunk” – árulta el Papp Imre.

Több területen is sikeres a HSA

A HSA ráadásul nemcsak a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő-közvetítés területén nyújt minőségi szolgáltatást, hanem létszám-kiszervezési, felnőttképzési, illetve bérszámfejtési megbízások esetén is a lehető legjobb megoldást kínálja partnereinek.