loader image

Úgy is lehet dolgozni, ha közben a munkanélküli segély is jár

Idén is azok az állásukat elvesztett munkavállalók igényelhetik az álláskeresői járadékot (vagyis a munkanélküli segélyt), akik az elmúlt három évben legalább 360 napot dolgoztak. Fontos tudni, hogy ez a juttatás akkor is jár, ha nem kirúgták a munkavállalót, hanem közös megegyezéssel vagy önszántából távozott korábbi munkahelyéről, hiszen a fizetéséből levonták az ehhez szükséges járulékot. 

Az álláskeresési járadék maximum 90 napra szól, azaz három hónapig nyúl az állam a munkanélküliek hóna alá.

Természetesen, ha munkát talál az álláskereső a lehetőség megszűnik, hiszen a kereső tevékenység első napjától megszűnik a támogatás. Illetve ha idő közben nappali tagozatos diák lesz valamely oktatási intézményben, akkor sem válik jogosulttá a segélyre.

Van viszont egy eset, amikor lehet egyszerre dolgozni és álláskeresői járadékot kapni: az egyszerűsített foglalkoztatás.

A munkanélküli segély összegét az határozza meg, hogy az álláskereső hány napig dolgozott az igénylést megelőzően, de nem lehet több a hatályos minimálbér összegénél, ami 2019-ben 149 000 Ft / hó, azaz 6860 Ft/nap. Pontosabban a munka elvesztését megelőző négy naptári negyedévben befizetett munkaerő-piaci járulékalap átlaga alapján számítják ki.

Kinek ajánljuk ezt a munkavégzési formát?

Ez egy rendkívül jó lehetőség arra az álláskeresőknek, hogy átvészeljék a szűkösebb időszakot, amíg nem találnak új főállást. Hiszen a munkanélküli segély mellett az egyszerűsített foglalkoztatásban megkereshető pénzzel már ki lehet hozni egy tisztességes havi keresetet.

Bővebb információ:

Kelet-Magyarország legtöbb nagyvárosában, és annak vonzáskörzetében tudunk egyszerűsített foglalkoztatásban is munkát biztosítani az álláskeresőknek. Keresse Önhöz legközelebb eső irodánkat!