loader image

„A nemi megkülönböztetés elfogadhatatlan”

Büszkeséggel tölt el minket, amikor egy-egy kollégánkat szakértői szerepben kérnek fel arra, hogy munkaerő-piaci összefüggésekről beszéljen. A Civil Rádió (FM98) kedden a HSA munkaerő-közvetítési üzletágvezetőjével, Vitos Alberttel készített interjút, mi pedig az ott elhangzottakból szemezgettük ki a legfontosabbakat.

A TELJES RÁDIÓINTERJÚ ITT HALLGATHATÓ MEG!

Vitos Albert röviden vázolta, hogy a HSA munkaerő-közvetítéssel és munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik, és a kettő közötti különbségre is felhívta a figyelmet.

„A közvetítés során csak toborzunk, feltérképezzük a piacot és felkutatjuk azokat a munkavállalókat, akiket a megbízóink keresnek. A végén aztán ők döntik el, hogy az általunk javasolt jelöltekből kit vesznek fel. A kölcsönzés során ugyanígy megkeressük a munkavállalókat, de ebben az esetben mi is foglalkoztatjuk őket, mi kötünk velük munkaszerződést, de a munkát a megrendelő cégnél végzik el” – magyarázta.

Közvetítés során általában magasabban kvalifikált, szakképzett munkavállalókat keresnek, akikből nincsen sok a piacon. Ha olyan szakterületről van szó, amelyben kifejezetten hiány van, nemcsak a maguktól jelentkezők között válogatnak, hanem direkt módon ők is megkeresnek megfelelő tapasztalattal rendelkező szakembereket. Ezért is érdemes regisztrálni a HSA adatbázisába, mert így olyankor is jobb állásajánlathoz juthatunk, amikor éppen magunktól nem keressük a lehetőséget.

„Kölcsönzésben inkább betanítható, egyszerűbb munkafolyamatokra keresünk jelentkezőket. Amikor bonyolultabb munkáról van szó, a cégek elgondolkodnak a saját állományba vételén a munkavállalóknak” – tette hozzá Albert.

Szóba került a kettősség is, ami jellemzi a munkaerőpiacot: hiába vannak munkanélküliek, mégis nagy a munkaerőhiány.

„Igen, ez sajnos így van. Az a baj, hogy kevés a szakember, kevesen rendelkeznek azzal a tudással, amire igény mutatkozik a cégek részéről. A HSA-val emiatt járjuk az iskolákat, próbáljuk a fiatalok gondolkodását formálni, hogy milyen irányba képezzék magukat. A probléma egyébként nemcsak a szakképzettséget igénylő, hanem a fizikai munkák esetén is fennáll, mert sokan elmentek külföldre. Ritka, amikor a kereslet és a kínálat rögtön találkozik, általában kell az alapos kutatás, mire sikerül megtalálni a megoldást. Ezért fordulnak hozzánk a cégek, és bízzák ránk ezt a feladatot” – árulta el Vitos Albert.

A HSA partnerei között kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális cégek is sorakoznak, így arról is kérdezték kollégánkat, mennyire jellemző az, hogy a cégek többet fizetnek azért, hogy akár költözködni is hajlandó legyen a munkavállaló.

„Első körben próbáljuk mindig úgy megoldani a toborzást, hogy a munkavégzés helyének környékén találjuk meg a munkavállalókat. Előfordul, hogy ez nem lehetséges, és a cégek egyre gyakrabban nyújtanak segítséget a költözködéshez. A legjellemzőbb, hogy a lakhatást oldják meg a munkavégzés idejére” – ismerte el Albert, akit a nemek közti megkülönböztetésekről is kérdezték.

„Vannak férfiasabb és nőiesebb szakmák, ezekben természetes, hogy az arányok az egyik, illetve a másik nem irányába tolódnak. általánosságban nálunk közel ugyanannyi a munkavállaló mindkét oldalról. A hátrányos megkülönböztetésre reagálva: én még nem találkoztam olyan esettel, hogy két azonos képességű jelentkező közül azért választották volna ki a befutót, mert férfi vagy nő. Ez a mi értékrendünk szerint elfogadhatatlan” – jelentette ki.