loader image

Saját piramisát építi a Hónap példaképe

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Július példaképe: Szilágyi Csaba.

A mai napig nem találtak a tudósok egyértelmű magyarázatot arra, hogy az ókori piramisokat hogyan építették. Például a gízai nagy piramis becsült össztömege 5,9 millió tonna, aminek az összehordásához is emberfeletti munka kellett. Mindez eszünkbe jutott, amikor Szilágyi Csaba a jövőre vonatkozó terveit firtató kérdésünkre felelt.

Fél év alatt saját állományba vették

„Vannak elképzeléseim. Az biztos, hogy a jelenlegi munkahelyemen hosszú távra tervezek. Apránként építem fel a saját piramisomat, szeretnék egyre feljebb jutni” – fogalmazott Csaba, aki pontosan tudja, hogy csak kemény munkával érheti el a céljait. Az, hogy őt választottuk meg a Hónap példaképének, nem a véletlen műve, hiszen remek munkát végzett a HSA kölcsönzött munkavállalójaként Debreceni Mechanikai Műveknél.

„Fiatal kora ellenére rendkívül szorgalmas, lelkiismeretes munkavállaló, akinek eddig hiányzása sem volt – jellemezte Csabát a HSA debreceni irodájának projektvezetője, Bölönyi Szilvia. – Mindössze hat hónap alatt annyira meggyőzte a kölcsönvevő céget a teljesítményével, hogy augusztus végén saját állományba vették át, ami úgy gondolom, önmagáért beszél.”

A kölcsönzéssel csökken a kockázat

A munkaerő-kölcsönzés egyik fontos előnye éppen a „try & hire”, azaz a cégek egy kölcsönzőn keresztül kipróbálhatják a munkavállalókat, hogyan teljesítenek, és aki bizonyítottan érdemes rá, azt ezután is saját állományba vehetik. Ezzel minimálisra csökken a kockázati tényező, hogy egy alkalmatlan emberrel kötnek munkaszerződés. Ugyanez természetesen fordítva is igaz: a munkavállalók is kipróbálhatják az adott munkát komolyabb elköteleződés nélkül, megtapasztalhatják, hogy mennyire fekszik nekik.

Ebben az esetben nemcsak Csaba állta ki a próbát, hanem a munkáltató is, hiszen a 24 éves raktáros is szívesen került a cég saját állományába. „Mindig is az volt a célom, hogy legyen egy ilyen fix állásom, amivel lehet tervezni. Ettől függetlenül köszönettel tartozom a HSA-nak, hiszen rajtuk keresztül kerültem ide és kaptam meg a lehetőséget” – árulta el Csaba, aki egyébként nem először dolgozott a HSA-val, és nem először ért el ilyen sikert.

Targoncavezetői jogosítványt is szerzett

„Miután befejeztem az iskolát, egy barátom ajánlására kerestem fel a HSA-t. Ő akkor már a Curvernél dolgozott Debrecenben, és én is oda kerültem. Körülbelül nyolc hónapot dolgoztam ott a HSA-n keresztül, aztán hasonló módon átvett a cég a saját munkavállalói közé” – emlékezett vissza Csaba, akinek egyébként villanyszerelői képesítése is van, mivel szakközépiskolában végzett.

Bár az eredeti szakmájában egyelőre nem szeretne dolgozni, a tanulásra továbbra is nyitott. Amikor a cég felajánlására volt lehetősége elvégezni a targoncavezetői tanfolyamot, azonnal élt vele. „Személyautót még nem vezettem, de a targoncázást nagyon élvezem – mosolyodott el. – Persze nagyon oda kell figyelni. Például van, hogy három méteres magasságba kell felemelni az árut, némelyik polc teherbíró képessége pedig 1500 kilogramm, tehát eléggé nehéz dolgokat helyezünk el sokszor viszonylag magasan. Nem árt az óvatosság.”

A hangya, a futballhátvéd és a piramis

A targoncázás mellett többféle raktáros feladatokat is ellát, például az árukiadásban és -bevételben is van dolga. Tanulékonyságát jelzi, hogy a raktár mindhárom különböző egységébe be szokták osztani műszakba. „Szeretek itt dolgozni, mert nagyon változatos a munka. Ráadásul jól kijövök mindenkivel, 70 százalékban fiatalabbakkal dolgozom, de az idősebbek is jó fejek” – tudtuk meg a debreceni származású munkavállalótól, aki szabadidejében a futball és a filmek segítségével kapcsolódik ki.

„Régebben sokat jártunk a haverokkal focizni, ma már többnyire csak hétvégente jön össze. Általában hátvédet játszom – mesélte. – Emellett folyamatosan nézem a moziműsort, mert a legújabb filmekről nem szívesen maradok le. Havonta egyszer biztosan elmegyek moziba, inkább a látványos akciófilmek érdekelnek, mint például a híres képregény-adaptációk. Legutóbb A Hangya és a Darázs volt, ami nagyon tetszett.”

Ezen már meg sem lepődünk. A hangya a világ egyik legerősebb élőlénye azzal, hogy a saját testsúlya ötvenszeresét képes elcipelni. A piramisépítéshez is hasonló szorgalomra van szükség…