loader image

Relokációs üzletággal bővültünk

Relokációs divízióval bővült cégünk, a HSA Kft. Az új üzletág célja, hogy segítsük a külföldről érkező munkavállalók és családjaik magyarországi letelepedését. 

Magyarországon az évek óta fennálló munkaerőhiány arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy sok esetben külföldi munkaerőt alkalmazzanak a szükséges létszám pótlására, emellett a multinacionális vállalatok gyakran úgynevezett expatokat, specialistákat hoznak magukkal, akik szakszerűen be tudják tanítani a munkavállalókat, például egy gyár indulásakor. Ez a jelenség egyre elterjedtebbé válik a különböző iparágakban és komoly hatással van a hazai munkaerőpiac dinamikájára, 2022-ben közel 90 000 munkavállalási célú tartózkodási engedélyt adtak ki. 

Mindkét esetben a relokáció a megoldás, ami a munkaerő áttelepítését, cseréjét jelenti. Hasonló feladatok elvégzésére évek óta kaptunk megbízást, ezért az összegyűlt tapasztalatokat magasabb szintre emelve indítottuk el új üzletágunkat, mellyel az országba érkező külföldi munkavállalókat és családtagjaikat támogatjuk minden olyan területen, ami a beilleszkedésüket segíti és megkönnyíti. Legyen szó akár cégekről, akár magánszemélyekről, az utazástól kezdve; a teljes vízumügyintézés, taj-, adókártya igénylés folyamatán át; a lakhatás, albérlet keresésben is teljes körű segítséget nyújtunk. Ha családdal érkeznek, segítünk a gyerekek óvodai, iskolai, elhelyezésében, az egészségügyi intézményekkel kapcsolatos kérdésekben, illetve bankszámla nyitásban is. 

A relokáció nem ismeretlen számunkra, hiszen 2015-ben elsők között kezdtünk bele az ukrán munkaerő behozatalába, így közel 10 év relokációs tapasztalattal rendelkezünk. Az új divízió vezetésével Vitos Albertet, munkaerő-közvetítésért és vezetőkiválasztásért felelős üzletágvezetőnket bíztuk meg.

„Jogászaink több éves tapasztalattal rendelkeznek a hivatalos bevándorlási folyamatok szakterületén is, emellett pedig többnyire bármikor elérhetőek vagyunk, az ügyfeleink számára. Rajtunk keresztül ráadásul a vízumigénylési folyamat is gyorsabb, mintha önállóan intézkednének” – foglalta össze üzletágvezetőnk, hogy miben lesz más a HSA, a többi céghez képest.

Ügyfeleinknek személyes találkozásra is van lehetőségük relokációs üzletágunk központi irodájában, amely Debrecenben található, azonban kiterjedt kapcsolati hálónknak, továbbá évtizedes tapasztalatainknak köszönhetően szolgáltatásunk Magyarország teljes területén elérhető.