loader image

Kollégánk a bizonyíték, hogy megéri diákként dolgozni

Szerintünk az álláskereső nem robot, a munkaadó pedig nem rabszolgatartó. Mi az embert látjuk mindkét félben. De mi is azok vagyunk… Munkatársainkat bemutató sorozatunk 28. részében békéscsabai adminisztrátorunkat, Szalkai Norbertet mutatjuk be.

A kemény munkának előbb-utóbb mindig megvan az eredménye, szokták mondani. Filterezett fotókra való idézet ez, amit sokan szívesen osztanak meg a közösségi médiában. Olyan gondolat, amivel könnyű egyetérteni, de rendszerint sokkal nehezebb megvalósítani. Ezért is mutatjuk be nagy örömmel Szalkai Norbert kollégánkat, aki bebizonyította a hangzatos állítás igazságát: végigdolgozta az egyetemi éveit, és közvetlenül a diákmunkával alapozta meg élete első igazi főállását. A kemény munkának meglett az eredménye.

A tanulás az első, de a munka is belefér

„Miután befejeztem az egyetemet, 2017 júniusában egyből a HSA-nál kezdtem dolgozni adminisztrátorként. Molnár György, a békéscsabai irodavezető hívott fel a lehetőséggel, persze nem ismeretlenül, hiszen egy évvel korábban már dolgoztam náluk diákként két hónapot az ügyfélszolgálaton a nyáron” – emlékezett vissza Norbi arra, hogyan került a jelenlegi pozíciójába. Az említett 2016-os nyári munkának is voltak előzményei, ugyanis az egyetemi évei alatt végig a HSA-val egy cégcsoporthoz tartozó Meló-Diákon keresztül vállalt munkát a szabadidejében. „Nem éreztem azt, hogy nehéz lett volna összeegyeztetni a sulival, pedig úgy álltam neki, hogy a tanulás az első, minden más csak azután jöhet. Általában hétfőtől csütörtökig voltak óráim, így pénteken és hétvégén könnyen tudtam munkát vállalni, de ha nem volt sűrű az órarendem, a hét első felében is belefért, és akkor a szombat-vasárnap szabad maradt” – mesélte el a nyomdai munka mellett az árufeltöltői és rakodómunkás feladatokat is kipróbáló békéscsabai kollégánk.

Nem elégszik meg, továbbképzi magát

„Sokat tanultam a diákmunkákból, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom. Éreztem magamon, hogy kitartóbb lettem, és megértettem, hogy vannak bizonyos elvárások, amiknek egy munkahelyen meg kell felelni. Az ügyfélszolgálatos nyári munka alatt pedig fejlődtek a szociális készségeim, mert munkát ajánlani az ajtón belépő idegeneknek, szerződést kitöltetni velük, vagy egyszerűen csak beszélgetni, nem magától értetődő dolgok, bele kell tanulni” – árulta el Norbi, akinek most adminisztrátorként a feladatai közé tartoznak a számlázással, pénzügyekkel, postázással kapcsolatos teendőktől kezdve a szerződések iktatásáig sok minden, ami a háttérből lélegeztetőgépen tartja a rendszert. Békéscsabán pénzügy-számvitel szakon tett sikeres záróvizsgát a Szent István Egyetemen, ami mellett mérlegképes könyvelői tanfolyamot is elvégzett, jelenleg pedig TB- és bérügyintézőként tanul tovább. Ha minden jól megy jövőre végez, és ebben az irányban szeretné tovább építeni a karrierjét. „Örülök neki, hogy a HSA-nál odafigyelnek rám, és észrevették, hogy szeretném fejleszteni magam a TB- és bérügyintézői irányba.”

Körbetekerték a Balatont a kollégákkal

„Támogatják a törekvéseimet, felajánlottak egy belső céges tanfolyamon való részvételt is, amelynek keretében a számviteli időszakban hónapról-hónapra a debreceni központba utazom továbbképzésre” – újságolta Norbi, aki ettől függetlenül is a jó és motiváló közeget emelte ki, amit a legjobban szeret a HSA-nál végzett munkájában. „23 évesen én vagyok a legfiatalabb a békéscsabai irodában, de nagyon jól megértem magam mindenkivel, gyakran összejárunk munkaidőn kívül is” – tudtuk meg tőle. Ez olyannyira igaz, hogy már kétszer körbetekerték a Balatont egy biciklitúra keretében. „A 230 kilométeres kört tettük meg tavaly öt nap alatt úgy, hogy egy napot pihentünk, strandoltunk. Idén már enélkül, négy nap alatt tekertük le a kört. Ez nem a versengésről szól, közben megállunk, fürdünk, jól érezzük magunkat, Nagy Andrea kolléganőnk például a kislányát is elhozta” – mutatott rá Norbi, hogy mennyire családias légkör uralkodik a társaságban. Nem csoda, hogy elmondása szerint most jó helyen, de még fiatal, és egyszer kipróbálná, milyen egy nagyobb városban élni, mint Debrecen vagy Szeged. Nem féltjük, hisz a munkának mindig megvan az eredménye.