loader image

Így építse cégét kiszervezéssel!

Bizonyára ön is kíváncsi azokra a „belső titkokra”, amelyeket a folyamatosan megújuló és évről évre gyarapodó vállalatok sikertörténetük egyik legfőbb okaként oly’ féltve őriznek.

Hogyan tudják a jelenlegi gazdasági környezetben folyamatosan szilárdítani piaci pozíciójukat, mialatt mások mintha valamiféle recessziós örvényben sodródnának? Hogyan és milyen technikákat vetnek be azok a kiválóan gazdálkodó vállalatok, akikkel kapcsolatban gyakran jelennek meg bővülésről és fejlődésről szóló cikkek a napilapokban?

A megoldásokat az ügyfeleink szállítják nap, mint nap. Tény, hogy az utóbbi években egyértelműen bebizonyosodott, hogy a fő üzleti tevékenységhez szorosan nem kapcsolódó funkciók (kiválasztás, bérszámfejtés, stb.) vállalaton belüli kiterjesztése, további bővítése kockázati tényezőt rejt magában.

Ebből kifolyólag, pár éve már jól megfigyelhető, hogy a sikeres vállalatok egyes –alaptevékenységükhöz közvetlenül nem kötődő – részlegeiket tovább már nem bővítik. A termelő vállalatok például ma már többnyire nem kezdenek saját HR, adminisztrációs, vagy informatikai fejlesztésekbe, hiszen tudják, hogy az rengeteg energiát venne el a cégvezetéstől és a stratégiai területektől. „Mindenki végezze azt, amiben a legjobb” – vallják, és járulékos teendőiket, például a humánadminisztrációs tevékenységeiket erre szakosodott külsős szolgáltatónak adják át, azaz kiszervezik.

igy-epitse-ceget-kiszervezessel-2.jpg

A létszám-kiszervezés (outsourcing) – éppen ezért – ma már egy kiváló cégépítő technikának számít. Azt jelenti, hogy egy vállalkozás adott állományi létszám HR menedzselését (munkaügyi teendők, nyilvántartások, bérfizetés, stb.) átadja egy külső partnernek. Ezek a cégek saját, jól bevált kollégáikkal dolgoznak tovább, de a törzslétszámukban ez nem jelentkezik, hiszen a kiszervezett állomány munkavállalói az outsourcing céggel állnak munkaviszonyban. Ennek köszönhetően például a létszámstop elrendelésének időszakában is képesek megoldani a plusz munkaerőigény kielégítését. Szintén ez teszi számukra lehetővé azt is, hogy olyan pályázati forrásokhoz is hozzájuthatnak, amelyek eddig elérhetetlenek voltak számukra, létszám-kiszervezéssel ugyanis besorolási kategóriát tudnak váltani, vagy fenntartani (nagyvállalat, kkv, vagy mikro vállalkozás) és ezzel új pályázati lehetőségek nyílnak meg számukra.

igy-epitse-ceget-kiszervezessel-3.jpg

Hatalmas előny – bizalmatlanság esetén pedig jó hír –, hogy a kiszervezett dolgozói állomány megállapodás szerint bármikor, például a létszámstop feloldását követően, gond nélkül saját állományba (vissza) vehető. Mindehhez nem kell mást tenni, mint kapcsolatba lépni egy külsős szolgáltatóval és bővebb információt kérni a lehetőségről.

építsen stratégiát létszámgazdálkodására és mi bebizonyítjuk, hogy milyen rövid idő alatt kivitelezhető az állomány-átadás és a munkaügyi folyamataik kontrollálása!

Ide kattintva ajánlatot kérhet létszám-kiszervezésre: ajánlatkérés