loader image

Hogyan optimalizálhatja egyszerűen cége statisztikai létszámát?

Egy olyan technikát mutatunk be, amit napjainkban egyre több vállalat alkalmaz sikeresen a statisztikai létszám optimális szinten tartása, illetve az ahhoz kötött pályázati lehetőségek kihasználása során.

Partnereinknél kiemelt problémakör a statisztikai létszámhoz kötött pályázati lehetőségek kihasználásának nehézsége. 250 fő statisztikai létszám felett a szervezet nagyvállalati besorolásba tartozik, így kiesik az összes KKV szektoros pályázati részvételből.

Azonban a statisztikai létszám mértéke nem csak abból a szempontból elengedhetetlen körülmény, hogy amennyiben vállalkozása támogatásra pályázik, milyen vállalati besorolásba esik, hanem meghatározó elem a pályázat teljesítése és fenntartása során is, amennyiben ott a létszám tartására vagy növelésére vállalást tesz.

A pályázatok megítélésének jellemző feltétele a kedvezményezett létszámának tartása, de sokszor annak növelését is előírják, s van, hogy plusz pontszám elérését teszi lehetővé az előírt minimum értékhez képest tett többletvállalás.

Ezekben az esetekben különösen fontos, hogy körültekintően járjunk el az átlagos statisztikai létszám meghatározásakor, hiszen ez alapján tudjuk reálisan felmérni a cégünk terhelhetőségét, a kiindulási vagy bázis értéket és a jövőbeni vállalás lehetőségeit.

blog130628-2.jpg

Mit jelent ez számokban?

A foglalkoztatott létszám tekintetében a KKV kategórián belül
→ középvállalatnak minősül az a vállalkozás, amelynek a foglalkoztatott létszáma 250 főnél kevesebb,
→ kisvállalkozásnak, amelynek a foglalkoztatott létszáma 50 főnél kevesebb,
→ mikro vállalkozásnak pedig az a vállalkozás, amelynek a foglalkoztatott létszáma 10 főnél kevesebb.

Kérdésként merülhet fel, hogy milyen megoldás létezhet arra vonatkozóan, hogy egy pályázaton nagyvállalati kategória helyett középvállalkozásként, vagy középvállalkozás helyett kisvállalkozásként növeljük esélyeinket, valamint támogatási intenzitásunkat.

Statisztikai létszámunk optimális szinten tartása megoldható munkaerő-kölcsönzéssel!

Milyen lehetőségeket rejt ez magában?
→ saját munkaerő állomány leépítése a meglévő létszám kiszervezésével
→ időszakos létszám kiszervezése
→ pályázatok benyújtását megelőzően a „felesleges” létszám kiszervezése

Napjainkban a pályázatok miatt sok vállalkozás alkalmaz kölcsönzött munkavállalókat, egyrészt, hogy jogosult legyen a kedvezőbb „kkv” pályázatokon való részvételre, másrészt, amiatt, hogy a pályázatokban szereplő foglalkoztatási kötelezettség csak a munkáltatói állományban lévő dolgozókra terjedjen ki.

Ez a megoldás az ön cége számára is bármikor igénybe vehető.

Ide kattintva kérhet tőlünk ajánlatot: ajánlatkérés