loader image

Háztól házig szolgáltatással a munkaerőhiány ellen

A munkaerőhiány egyenes következménye a bérverseny és a tény, hogy az elmúlt évek törvényben meghatározott lendületes növekedése ellenére nem vonzóak a minimálbéres állásajánlatok már Kelet-Magyarországon sem. Ugyanakkor a HSA a régió elismert munkaerő-kölcsönzőjeként így is képes a lehető legalacsonyabb költséggel megoldani a cégek létszámproblémáit.

„Néhány évvel ezelőtt Jászberénybe toboroztunk munkavállalókat. A környékbeli településeken élőket is motiválni akartuk a jelentkezésre, ezért a cég jelentősen támogatta anyagilag a munkába járást. Volt egy érdeklődő, aki azt kérdezte, hogy van-e céges buszjárat. Mondtuk, hogy az nincsen, de a munkáltató megtéríti az utazás költségeit. Erre az illető közölte, hogy jó, de akkor ő inkább egy másik állásajánlatot fogad el, ahol van céges buszjárat” – elevenített fel egy történetet Oláh Csongor, a HSA régióvezetője. Azóta Kelet-Magyarországon is komolyan érezteti hatásait a munkaerőhiány, ami felerősítette az iménti sztori tanulságát.

„Centralizálódik a munkaerőpiac, az állások egyre inkább a nagyobb városokban válnak elérhetővé, nem véletlen, hogy ezeken a településeken az ingatlanárak is az egekbe szöktek az utóbbi években. A helyben lévő munkaerő lényegében elfogyott, le van kötve, ugyanakkor még mindig óriási potenciál van a központi helyektől távolabb eső vidékben” – árulta el Oláh Csongor, hozzátéve, hogy a HSA időben felismerve ezt a lehetőséget nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy céges buszjáratok indításával segítse a kölcsönzött munkavállalókat a munkahelyükre való utazásban.

„Saját gépjárműparkot létesítettünk 17 és 8 fős kisbuszokkal, valamint kiépítettük a partneri kapcsolatot a nagyobb létszámok szállítását biztosító vállalkozásokkal” – tudatta a HSA régióvezetője. „Így átlag feletti hatékonysággal tudjuk megnyerni a minket megbízó kölcsönvevő cégek számára a munkavállalókat, hiszen többségüknek nincsen saját autója és körülményes lenne számukra az utazás megoldása tömegközlekedéssel, ami akadályozza őket a munkavállalásban. Az általunk biztosított céges buszjáratok viszont a munkahelyük előtt teszik le őket, és egészen addig a településig viszik haza őket, ahol élnek.” Azzal, hogy olyan munkavállalókat segít álláshoz jutni a HSA, akik dolgoznának, de máskülönben nincsen rá lehetőségük, a bérverseny is kisebbé válik, amiből a kölcsönvevő partner hasznot realizálhat.

Ennek érdekében a HSA nemcsak céges buszjáratokat, hanem road show-kat is szervez. „Elmegyünk azokra a településekre, ahol még van hadra fogható és ezt igénylő munkaerő, hogy az előre meghirdetett előadásainkon személyesen tájékoztassuk az embereket a lehetőségekről. Így minden kérdésükre egyből válaszolni tudunk, arcokat tudnak kötni a HSA-hoz, ami segít a bizalom kiépítésében. Mindig is azt vallottuk, hogy korrekt kapcsolatot kell ápolni a munkavállalóinkkal, úgymond utánuk kell nyúlni, keresni kell a kapcsolatot velük, mert nemcsak pénzzel lehet megfogni őket, hanem azzal is, ha tisztelettel közeledünk hozzájuk” – fogalmazott Oláh Csongor. Ha felkeltette érdeklődését a HSA munkaerő-kölcsönzési szolgáltatása, keressen minket bizalommal!