loader image

Dübörögne a termelés, de elfogyott a diákmunkaerő? Itt a megoldás!

> Az iskolakezdés miatt visszaszorult a diákmunka a termelésben, ami a cégeknek hátrányt jelent.

> Létezik olyan megoldás, amely minden szempontból versenyképes a diákmunkával ősszel is.

Tudjuk, hogy milyen napi szintű problémákat okozott a termelővállalatoknál a szeptemberi iskolakezdés. Folyamatosan szűkül az a kör a diákságban, amely kapható az egész éves munkavégzésre. A tendencia úgy néz ki, hogy a tanulók nyáron elmennek dolgozni, hogy összegyűjtsék a pénzt a szórakozásuk fedezésére, a barátokkal közös nyaralásra vagy a fesztiválokra, de év közben egyre kevesebben hajlandóak munkát vállalni. Ugyanakkor a diákmunkaerőt legnagyobb arányban igénylő termelővállalatoknál ősszel akár hatványozódhat is a munkaerőigény. Ez az ellentétes folyamat pedig jókora hiányt szül a műszakokban. Erre kínálunk megoldást!

Fontos szempont ugyanis, hogy az ősz beköszöntével nemcsak egy komoly létszámú munkaerőforrás (a diákság) csappan meg, hanem vele párhuzamosan egy másik még inkább elérhetővé válik. Meg tudjuk szólítani a munkanélkülieknek azt a rétegét, amely a közfoglalkoztatás nyári főszezonjában foglalt volt. Most azonban az egyszerűsített foglalkoztatással olyan lehetőséget tudunk kínálni nekik alternatívaként a közmunka helyett, amivel szívesen élnek. Mivel keretmegállapodásokat kötünk, folyamatosan tudjuk alkalmazni, rotálni őket a partnereink között igény szerint, így kipróbált, megbízható munkaerőről beszélhetünk. Sőt, a diáksághoz képest motiváltabb, az idősebb generációk értékjegyeit magán viselő, a munkáját sokkal inkább megbecsülő rétegről van szó.

Anyagilag a diákmunkához hasonlóan kedvező konstrukciót tudunk kínálni az egyszerűsített foglalkoztatással, és ugyanazt a rugalmasságot kapják ebben a foglalkoztatási formában is a cégek. A HSA-nál nonstop ügyeletben dolgoznak a menedzsereink, így a másnapi munkaerőigényeket 16 óráig leadhatják a cégek, mert estig megszervezzük az igényelt létszámot. A bejelentésre vonatkozó adminisztrációt minden reggel öt órakor kezdjük, így a megrendelő akár munkakezdés előtt is lemondhatja a kért létszámot, ha például nem érkezik meg a várt kamion, és emiatt nem áll rendelkezésre az árukészlet. A jelenléti íveket, beosztásokat és mindennemű adminisztrációs feladatot mi intézünk, a cégeknek ezzel semmi fárasztó és időigényes feladatuk nincsen.

Nálunk attól sem kell tartani, ami bizonyos alacsony költségvetésből működő iskolaszövetkezeteknél előfordul, azazhogy elegendő kapacitás hiányában nem tudják garantálni az igényelt létszámot. A HSA csak olyan létszámigényt vállal el, amit 100 százalékosan teljesíteni is képes. Rövidebb időszakokra is tudunk munkaerőt biztosítani, és mivel folyamatosan toborzunk, oda, ahová alapvetően kiközvetítünk mondjuk 50 munkavállalót, nem jelenthet gondot, ha például egyik napról a másikra kell plusz öt ember. így szeptembertől sem kerülnek hátrányba a cégek, a termelés szintje folyamatos maradhat akár az év végéig is.

Amennyiben szeretne többet megtudni arról, hogyan tudnánk segíteni a cégének, kérjük, forduljon hozzánk az elérhetőségeinken!