loader image

„A tréningen nyílt fel a szemem: ezt így is lehet csinálni?”

Szerintünk az álláskereső nem robot, a munkaadó pedig nem rabszolgatartó. Mi az embert látjuk mindkét félben. De mi is azok vagyunk… Munkatársainkat bemutató sorozatunk 31. részében a HSA Group szolnoki és karcagi irodavezetőjét, Gulyás Csabát mutatjuk be.

Izgalmas időszak van irodavezetőnk mögött és még izgalmasabb áll előtte, hiszen másfél hónapja lett belőle apuka. „Teljesen megváltozott az életünk jó értelemben. Próbálok minél több időt a feleségemmel és a kisfiammal tölteni, de a legfurcsább az, hogy nem értem a korábbi önmagamat. Fogalmam sincs, hogy mit csináltam előtte. Akkoriban azt éreztem, hogy nincs időm semmire, most meg azt, hogy időmilliomos lennék, ha olyan sok időm lenne mindenre” – magyarázta Gulyás Csaba kollégánk az érzést, amivel alighanem az összes fiatal szülő találkozik.

Összeállt a megfelelő csapat

Tavaly házasodtak össze a feleségével, tudatos családtervezés gyümölcseként született meg a kisfiúk hat héttel ezelőtt. Ami nem változott azóta, hogy irodavezetőként ugyanúgy – sőt családapaként talán az eddigieknél is jobban – helyt szeretne állni. „2016-ban, amikor a HSA-hoz kerültem, egyedüli projektvezető voltam Szolnokon. Azóta sokat fejlődött az iroda, ma már öt projektvezető, egy adminisztrátor, egy asszisztens és egy ukrán–magyar tolmács kolléga is tagja a csapatnak, amelynek két tagja a szintén hozzánk tartozó karcagi irodában dolgozik. Egyre több a munka, egyre több a megbízás, amire büszkék vagyunk. Az igazi kihívás persze az, hogy meg tudjunk felelni az ügyvezető által előírt célszámoknak, és azért dolgozunk keményen, hogy ez sikerüljön. Ehhez nem elég eljutni a szerződéskötésig egy-egy megbízóval, hanem utána megfelelő minőségű és mennyiségű munkavállalóval ki is kell tudnunk szolgálni az igényeiket. Sokáig küszködtem azzal, hogy megtaláljam erre a feladatra az alkalmas projektvezetőket, akik úgy csinálják a dolgokat, ahogyan kell, és most érzem azt, hogy összeállt az a csapat, amelyben teljesen megbízhatok. Ma már nem kell gondolkodnom a megbízások előtt, hogy képesek leszünk-e teljesíteni, mert tudom, hogy megoldjuk” – árulta el Csaba.

Kaszinóban is dolgozott

Nemcsak a szolnoki HSA-iroda, hanem Gulyás Csaba személyesen is nagy utat tett meg, hogy eljusson idáig. Diákként az eredeti karriercélja az volt, hogy a reklámszakmában helyezkedjen el. „Nagyon érdekelt ez a világ, reklámokat szerettem volna készíteni. Érettségi után keresgéltem a szakok között, hogy mi áll ehhez a legközelebb, de diplomás képzést nem találtam, csak egy két éves felsőfokú OKJ-s reklámszervező tanfolyamot. Úgy voltam vele, hogy elvégzem, mert utána újabb két év alatt diplomát szerezhettem volna egy másik szakon, ahová a tantárgyak jó részét beszámították volna. Csakhogy pont akkor jött be a bolognai rendszer a jelenlegi alap- és mesterképzéses felosztással, amikor végeztem, és emiatt teljesen elölről kellett volna kezdenem egy másik szakot. Épp abban az évben hunyt el az édesanyám, ott álltam húsz évesen, és azt mondtam, hogy nincs lehetőségem a nulláról kezdeni, irány a munka világa” – emlékezett vissza. Ekkor került egy szolnoki kaszinóba, amelyben hostként kezdett és egészen a teremvezető pozícióig sikerült előrelépnie, de 2012-ben egy törvénymódosítás hatására az egész iparág a feje tetejére állt, bezárták a játéktermeket, köztük azt is, amelyben Csaba dolgozott. „Akkor eléggé magam alatt voltam, mert szerettem azt a munkát, de ma már nem bánom, hogy így alakult, mert ez lökött a HR világa felé.”

14 évig versenyszerűen vízilabdázott

Előbb egy biztosítócégnél helyezkedett el értékesítőként, ám a házalós jellegű munkakört nem szívesen csinálta. „Szerencsére a vezető többet látott bennem, így bekerültem az irodába, és HR-es feladatokat kaptam. Új munkatársakat kellett toboroznom egész Szolnok megyébe az irodákba, úgyhogy hirdetéseket adtam fel és állásinterjúkat szerveztem, nagyon hasonló dolgokba tanultam bele, mint amiket egy munkaerő-toborzó cégnél is végeznek a projektvezetők” – mesélte el Csaba, akinek annyira megtetszett a toborzás, hogy egy idő után ebbe az irányba váltott, és egy munkaerő-kölcsönzőnél kezdett el dolgozni. 2016-ban azután került a HSA-hoz, hogy ez a cég megszűnt. „Miután felvettek, elmentem a debreceni központba egy háromnapos tréningre, amelyen Tar Attila tanított be. Sok mindenben felnyitotta a szememet, úgy jöttem el onnan, hogy ezt így is lehet csinálni? Azóta is azt szeretem a legjobban a HSA-ban, hogy szabályosan és törvényesen működik sikeresen ebben a nagyon kemény világban” – árulta el szolnoki irodavezetőnk, aki 14 évig versenyszerűen vízilabdázott is a városban. „Felnőttszinten már nem játszottam, de az életem részévé vált a sport. A kisfiam születése előtt edzőterembe jártam, mert ha a leállok a mozgással, két nagyobb levegővételtől is felszalad egy kis felesleg…” – jegyezte meg viccesen. Ezt mondjuk egy fiatal apukának el lehet nézni!