loader image

„Motivál, hogy megéri keményen dolgozni” – mondja a Hónap példaképe

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Szeptember példaképe: Marsó Adrienn.

Milyen egy jó munkahely? Sokféle válasz létezhet erre a kérdésre, de ami minden szempontból megállja a helyét, talán az, hogy amelyiket jó szívvel tudunk ajánlani a legközelebbi szeretteinknek. Akár az édesanyánknak is. A Hónap példaképének megválasztott Marsó Adrienn pontosan ezt tette, így idén márciustól őt követve már az anyukája az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyárában dolgozik. És milyen a jó munkavállaló? Ezt mesélje el irodavezetőnk…

Fiatalos lendülettel teszi a dolgát

„Amióta csak belépett, folyamatosan fiatalos lendülettel tevékenykedik a cégnél hétről-hétre. Részt vesz a közösségi életben is, legyen szó rendezvényekről, nyereményjátékokról vagy javaslattételekről. Rendszeresen jár dolgozni, a munkakörnyezetét mindig tisztán és rendezetten adja át a váltótársainak. Munkáját precízen végzi, és mindig segítőkész a kollégái felé” – jellemezte Adriennt és egyúttal indokolta meg a Hónap példaképének való jelölését nyíregyházi irodánk vezetője, Baráth Zsolt. Nemcsak a teljesítményén látszik meg, hogy jól érzi magát a HSA Group kölcsönzött munkavállalójaként, hanem az is sokat elmond erről, hogy az édesanyjának is javasolta az állást. Adrienn 2018 novemberében kezdett az Electroluxban, anyukája öt hónappal később, idén márciusban követte őt. „Ő másik műszakban és másik részlegen dolgozik, de örülök, hogy egy helyen vagyunk” – árulta el Adrienn, aki a hűtőszekrények ajtajának szerelésével foglalkozik.

Otthon hajat vág a barátoknak

Annak idején az interneten szúrta ki a HSA álláshirdetését, arra jelentkezett, amit egy tesztírás, állásinterjú és gyárlátogatás követett. Bár utóbbi sok esetben hasznos, hiszen a munkavállaló láthatja, hogy milyen környezetben kellene majd dolgoznia, neki nem sok újdonsággal szolgálhatott, hiszen Adrienn már diákként is dolgozott az Electrolux-gyárban, méghozzá két éven keresztül. Akkor főként a csomagolórészlegen tevékenykedett, de pontosan tudta, hogy hova adja be a jelentkezését. Miután az iskolát elvégezte, egy állása volt ezelőtt, fél évig takarítóként dolgozott egy szállodában. „Az iskolában fodrásznak tanultam, mert jó a kézügyességem, és érdekelt ez a világ. Szerettem is volna ebben a szakmában elhelyezkedni, de nem volt jó lehetőségem rá, ezért kezdtem más területen dolgozni. Az álmom az lenne, ha lenne egy saját fodrászszalonom, ehhez azonban nem kevés tőkére van szükség” – avatott be minket a céljaiba, amelyek foglalkoztatják. Mindenesetre most a barátok, ismerősök a kedvezményezettjei a szenvedélyének, ugyanis hobbiból vág hajat, készít frizurákat otthon.

Sütivel kedveskedik a kollégáknak

A másik szabadidős-tevékenysége sem kevésbé népszerű, szeret és szokott is sütni. „Elsősorban habos süteményeket készítek, azok a kedvenceim. Szoktam bevinni a munkatársaknak is, akik mindig nagyon örülnek neki” – újságolta mosolyogva Adrienn, és el is hisszük neki, kevés jobb dolog van egy munkahelyen a közös sütizésnél. Bár az édesanyjával ugyanott dolgoznak, Adrienn már külön él a szüleitől, a párjával együtt lakik albérletben. A távolabbi tervei között a családalapítás is szerepel, de most szeretne minél jobban teljesíteni a munkájában. „Nagyon meglepődtem, amikor felhívtak a HSA-irodából, hogy ebben a hónapban én kaptam meg a Hónap példaképe díjat. Pont én? Tettem fel magamnak a kérdést, de természetesen nagyon jól esett, hogy rám gondoltak. Mindenkinek sokat jelent, ha elismerik a munkáját, ez alól én sem vagyok kivétel. Jó motiváció ez arra, hogy tudjam, megéri keményen dolgozni, mert megvan az eredménye, figyelnek rám” – osztotta meg velünk Adrienn. Mi mást mondhatnánk erre: csak így tovább!