loader image

Vége a válságnak! Legalábbis a munkaerőpiac szerint

– A legfrissebb adatok szerint tempósan csökken a munkanélküliség, így nehéz munkaerőhöz jutni.

– A HSA tapasztalatai szerint visszaállt a gazdasági válság előtti állapot: munka egyre több akad, munkaerő viszont egyre kevesebb.

– A 15 év alatt kiépített álláskeresői adatbázisunkkal mi ebben a helyzetben is garantáljuk a 100 százalékos teljesítést, legyen szó 200 főről vagy kvalifikált szakemberről.

Tempósan csökken Magyarországon a munkanélküliség. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a keleti régióban is több mint két százalékponttal mérséklődött a munkanélküliségi ráta. Ennek a hatásait kelet-magyarországi munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cégként gyakorlati szinten mi is tapasztaljuk. Az elérhető álláskeresők száma a 2008-as, tehát a gazdasági válságot megelőző állapotot mutatja. Hozzáértő segítség nélkül egyre nehezebb munkaerőt találni. Ebben a közmunkaprogram is szerepet játszik, amely a pozitív hatásai mellett kényelmessé tette a for-profit szférából kiszakadó potenciális álláskeresőket.

Ezeknek együttes hatására a határvonal, amelyet korábban a Duna vonala jelentett, mostanra a Tisza vonaláig keletre tolódott. A Borsodban, Szabolcsban és Hajdú-Bihar megyében fellelhető munkaerőre korábban a Dunától nyugatra vadásztak a cégek és termelő vállaltok. Most viszont már Szolnok környékén is lecsapnak rájuk, mert a térségből egyre nehezebben orvosolható a munkaerőhiány.

Munka tehát egyre több akad, mozdítható munkaerő azonban egyre kevesebb. Mi a HSA-nál ugyanakkor ismerjük a forrásokat. Toborzóink behálózzák Kelet-Magyarországot, településről településre járva találkoznak álláskeresőkkel. Olyan adatbázissal rendelkezünk, amelynek segítségével munkaerő-kölcsönzésben továbbra is garantálni tudjuk akár 200–300 fő kiközvetítését a termelő vállalatoknak, mezőgazdasági cégeknek. Nyáron a földeken különösen nagy szükség mutatkozik a munkaerőre, és pontosan tudjuk, hogy a nagyobb létszámra elsősorban időszakosan, egy-egy hónapra van szükség. Ezt az igényt is 100 százalékosan teljesíteni tudjuk.

A munkaerőhiány a kvalifikált munkaerőt talán még élesebben érinti. A mérnöki, informatikai, HR vagy logisztikai területen képesített, illetve az idegennyelveket beszélő munkaerő jelentős részét már felszívták Magyarországon. Ha ön ilyen alkalmazottat keres, sok esetben nem elég feladni egy álláshirdetést a létező összes fórumon. Mi a kiterjedt, több mint 15 év alatt kiépített kapcsolatrendszerünkkel hatékonyan tudunk toborozni. Az említett szakterületeken is két héten belül jelölteket mutatunk be önnek. Ráadásul velünk biztosra mehet, mert garanciaidőn belül pótlási biztosítékot vállalunk. Azaz, ha valamilyen okból az általunk kiközvetített és felvett jelölt munkaviszonya megszűnik önnél, díjmentesen folytatjuk a toborzást a végleges megoldás érdekében.

Ne kerüljön hátrányba a keleti régióban is egyre általánosabbá váló munkaerőhiány miatt, inkább keressen minket bizalommal!