loader image

Vadászat, Mountain Bike, fémlágyítás. Bemutatjuk a Hónap példaképét!

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. November példaképe: Csőke Márk.

Mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Igaz lehet a tétel Csőke Márkra is, aki az utolsó Hónap példaképe 2018-ban. A mátrafüredi férfi a természetben érzi igazán otthon magát, az sem véletlen, hogy erdészeti, mezőgazdasági és vadgazdálkodási iskolában szerezte az eredeti szakmáját. Ugyanakkor a több mint 160 éve fémes szerkezeti anyagok alakításával foglalkozó Seissenschmidt gyöngyösi gyárában dolgozik. Ha a csendes erdő az egyik véglet, akkor az autóalkatrészeket gyártó üzem a másik. Ellentétek, amelyek Csőke Márkban harmóniában egyesülnek.

Kiskora óta az erdőket járja

„A természet nekem olyan, mint az otthon. Már kiskoromban is sokat jártam az erdőbe, megtetszett az ottani csend, a friss levegő, a nyugalom, ami nem jellemző a mai rohanó világban. A mai napig eljárok vadászni, ha tehetem. Tudom, hogy ez a tevékenység megosztja az embereket, de senki se higgye, hogy az állatok ellen vagyok! Muszáj szabályozni a vadállományt, különben úgy elszaporodnának, hogy rengeteg kárt okoznának” – érvelt Márk, aki szigorúan csak olyan állatra vadászik, amely engedélyezve van.

A hétköznapokon teljesen mással foglalkozik, a Seissenschmidt telephelyén operátor II-es feladatkörben végzi a dolgát, azaz a fémelemek meglágyításával tölti a munkaidejét. „Az operátor I-esek kovácsolják az elemeket, mi pedig lágyítjuk, hogy aztán tökéletesen illeszthetőek legyenek az autókba. Szeretem a munkámban, hogy végig ott kell lenni fejben, mert különböző anyagokkal dolgozunk, amelyek külsőleg szinte ugyanúgy néznek ki. Ha véletlenül összekevernénk, abból nagy baj lehetne, szóval van felelősségünk” – mesélte Márk, hozzátéve az érdekességet, hogy 33 rostába töltik be folyamatosan az alapanyagokat a lágyításhoz, és egy rostán nyolc óra alatt fut ki a munka.

Ez bizony nem április elsejei tréfa!

Mint mondja, éppen anyagot hozott be az udvarról, amikor megcsörrent a telefonja, és a HSA gyöngyösi projektvezetője újságolta neki a jó hírt, hogy őt választottuk meg a Hónap példaképének. „Először azt hittem, hogy csak hülyéskedik, de mivel április elseje még odébb van, előbb-utóbb elhittem neki a dolgot… – nevette el magát Márk. – Legalább annyira jól esett, amennyire meglepődtem rajta, hiszen ez egy visszajelzése annak, hogy igen, megéri dolgozni, megéri kihozni magamból a maximumot.” Márknak nap mint nap sikerül, legalábbis amióta májusban kezdett a HSA-n keresztül a jelenlegi feladatkörében, egyetlen napot sem hiányzott a munkából sem igazolatlanul, sem táppénzen.

Csapatjátékosként a társára is gondol

„Nemcsak precíz, pontos, hanem kiemelkedő és megbízható munkaerő. Nem véletlen, hogy a kölcsönbevevő cég is maximálisan elégedett a teljesítményével, ezért is választottuk meg őt a Hónap példaképének” – indokolta a döntést Görgényi Szilvia, a HSA gyöngyösi irodavezetője, aki azt is megjegyezte, hogy Márk a munkatársaival is kifejezetten jó kapcsolatot ápol. Ennek bizonyítéka volt, hogy amikor a díjról kérdeztük őt, nem feledkezett meg a kollégájáról sem. „Egy műszakban ketten vagyunk, párban dolgozunk. Az, hogy nekem jól megy, a társamnak is köszönhető, aki ugyan idősebb nálam, de jól kijövünk egymással” – mondta.

Korábban a Meló-Diákon keresztül hosszú ideig vállalt munkát az iskola mellett is, dolgozott a Tescóban, vagy éppen leltározott óvodákban. Az országos korosztályos Mountain Bike-bajnokságon egykor hetedik helyezett Márknak volt ideje megtanulni, hogyan illeszkedjen be egy munkaközösségbe. Mostani munkáját egyébként azért is becsüli meg, mert ez kellett ahhoz, hogy visszaköltözhessen Mátrafüredre, ahol összeköltözhetett a barátnőjével, akit még az iskolában ismert meg. Mert van az úgy, hogy nem csak az ellentétek vonzzák egymást…