loader image

„Jobban szeretek dolgozni, mint otthon ülni” – mondja a Hónap példaképe

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Ennek keretében hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Június példaképe: Nikolics József.

Ahogy az már szokássá vált, tizedike után mindig összeülnek irodavezetőink, és mind a 13 városban székelő központunkból érkeznek ajánlások arra, hogy ki legyen a legutóbbi hónap teljesítménye alapján a Hónap példaképe. Kinek a munkája volt annyira kiemelkedő, hogy ne csak egyszerűen elismerjük, hanem példaként állítsuk munkavállalóink és egyben saját magunk elé.

És akkor a budapesti HSA-iroda vezetőjének, Deli Ferencnek az ajánlásán megakadt a szemünk. „Júniusban amelyik szombaton csak túlórára volt szükség, mindig elvállalta. Emellett természetesen a hétközi túlórákban is élen járt. A palettázóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, prémiumot is kapott érte. Munkatársai kisfőnöknek szólítják, segít az új munkavállalók betanításában is” – írta Nikolics Józsefről, aki a törökbálinti EISPRO Kft.-nél dolgozik három műszakos munkarendben.

Szóval, a kisfőnök. Valóban így hívják munkatársai a júniusban Hónap példaképének megválasztott Nikolics Józsefet, akinek természetesen járt ezért az oklevél és az elismerés. „Igyekszem jól dolgozni, általában a tálcázóban vagyok, ahol 30-40 kilós tálcákat kell emelgetnem és megtöltenem, miközben gyártjuk a pálcikás jégkrémeket. De szeretek tanulni, szívesen megcsinálok mindent, amit megmutatnak” – meséli a húszéves József. A nyitottságának köszönhetően megtanulta kezelni a gépeket, és az új kollégák betanítását is rá bízzák, ezért ha a csoportvezetőnek valamiért el kell mennie, fiatal kora ellenére őt kérik meg a csapat irányításával.

Ilyenkor én osztom ki a feladatokat, szeretek foglalkozni az emberekkel. Úgy vettem észre, hogy elfogadják a munkatársak a kéréseimet” – meséli József, aki a Törökbálinttól közúton 35 kilométer távolságra fekvő fejér megyei Ercsin lakik barátnőjével együtt. Innen a céges buszjáratnak köszönhetően kb. húsz perc alatt bent van a munkahelyén. „Ez a buszjárat nagy könnyebbséget jelent, mert ha nem lenne, másfél órába is beletelne tömegközlekedéssel a munkába járás. Háromkor kellene kelnem, hogy ötre beérjek, hiszen délelőttös műszak esetén fél hatkor van átvétel” – árulja el a szabadidejében sportoló, főként konditerembe és futni járó lelkiismeretes munkavállaló.

Van egyébként szakmája is, szobafestő, mázoló, tapétázó végzettséggel rendelkezik, de ennek ellenére szeretne a HSA-n keresztül továbbra is az EISPRO-nál dolgozni, annyira megszerette a munkáját. „Márciusban egy barátom ajánlására jelentkeztem a fagylaltgyárba, és bízom benne, hogy sikerül még sokáig itt maradnom. Deli Feri mindig szól a hírekről, és én is kereshetem őt bármikor, ha kérdésem van, ezért is kedvelem a HSA-t – fogalmaz József, aki amikor csak lehet, él a túlórák lehetőségével is. – Jobban szeretek dolgozni, mint otthon ülni. Az életben szükség van a munkára.”