loader image

„Felhívtak a HSA-tól, hogy van egy jó hírük. Tényleg az volt!”

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Szeptember példaképe: Győri Szandra.

„Igen, izgalmasan hangzik. Az is volt, egy darabig…” – reagált a felvetésünkre Győri Szandra, hogy milyen érdekes szakmát választott magának. Divattervezőnek tanult Miskolcon, szakképesítést is szerzett belőle. Azt ugyanakkor nem tudtuk nem észrevenni a hangjából ítélve, hogy utólag nem élete legjobb döntésének tartja a pályaválasztását.

„Jó volt a kézügyességem, szerettem rajzolni és a divat is érdekelt. Az pedig, hogy divattervező lehetsz, egy nagyon vonzó életútnak tűnt tizenévesen. Később aztán rá kellett jönnöm, hogy ezzel a képesítéssel elhelyezkedni nagyon nehéz a munkaerő-piacon. Ahhoz, hogy egyáltalán esély legyen rá, tovább kellett volna menni a képzőművészeti egyetemre, oda viszont nem könnyű bejutni” – magyarázta Szandra, hogy milyen ördögi körbe került.

Pénteken regisztrált, hétfőn már dolgozott

Azonban a példája egyben bizonyíték is arra, hogy a megfelelő hozzáállással minden helyzetre van megoldás. Az iskola elvégzése után nyolc évig két különböző ruhaboltban dolgozott eladóként, majd egy évvel ezelőtt a HSA egyik újsághirdetésére jelentkezve helyezkedett el a Kevaimpex Zrt.-nél kölcsönzött-munkavállalóként, ahol megtalálta a számításait. „Emlékszem, egy pénteki napon regisztráltam a HSA miskolci irodájában, és a rá következő hétfőn már kezdhettem is a munkában, igen gyorsan történt minden” – jegyezte meg, a munkájával pedig azóta is kiemelkedik.

„Szandra már tavaly óta nálunk dolgozik, és maradéktalanul elégedett vele a megbízónk. Mindig pontosan jár munkába, nagyon megbízható, folyamatosan lehet rá számítani. A kiemelkedő együttműködése és a munkához való pozitív hozzáállása jó példa lehet mindenki számára” – jellemezte a Hónap példaképét a HSA miskolci irodavezetője, Leskó Annamária.

Fontosnak érzi, hogy jól kijön a munkatársakkal

Két műszakban, napi nyolc órás munkarendben dolgozik a nagykereskedés háztartási részlegén árufeltöltőként. „A legnagyobb nehézség a munkában, hogy egész nap talpon kell lenni, de én pont azt szeretem benne, hogy mindig van mit csinálni” – tudtuk meg Szandrától, aki szívesen segít a betérő vásárlóknak is, mert szeret az emberekkel kommunikálni, és már alaposan megismerte a termékeket a fogvájótól kezdve a zománcos lábasokig.

Mivel jól érzi magát a vegyes korosztályú kollégák társaságában és a munkát is örömmel végzi, nem esik nehezére a napi fél órás ingázás a miskolci munkahely és a körülbelül 15 kilométerre fekvő otthona, Boldva között, ahol tíz éve él együtt a párjával. Szabadidejében kirándulni szoktak, a természetjárásnak hódolnak elsősorban a környéken, Lillafüreden és Miskolctapolcán.

Több mint tíz évig atletizált, középtávfutó volt

Nem véletlen az aktív hobbi, hiszen Szandra azelőtt 12 éven keresztül atletizált. „Középtávfutó voltam, 800 és 1500 méteres távokon indultam. Nyolc évesen kezdtem az MVSC-ben, aztán három évvel később a DVTK-hoz kerültem. Miután leérettségiztem és elkezdtem dolgozni, már nem tudtam vállalni az edzéseket, így akkor abbamaradt. Hiányzik a futás, csak az a baj, hogy nem szeretem egyedül csinálni” – árulta el.

Így az energiáit a munkában vezeti le, próbál mindent beleadni az aktuális műszakjában. „Igyekszem szorgalmasan tenni a dolgomat, és felelősségteljesen dolgozni, így nem is nagyon vannak hiányzásaim. Nem számítottam ezért külön elismerésre, de nagyon örültem a HSA díjának, mert ez egy jó visszacsatolás nekem. Amikor felhívtak, azzal kezdték, hogy van egy jó hírük. Tényleg az volt” – mosolyodott el Szandra.

Mi pedig azt kívánjuk neki, hogy váljanak valóra a céljai!