loader image

Örök hűség Kelet-Magyarországnak

A Budapest Business Journal szakmai magazin rendszeresen összeállítja a hazai munkaerő-kölcsönző cégek rangsorát a számszerű teljesítményük alapján. A legfrissebb listán a 14. helyet elfoglaló, ám a kelet-magyarországi székhelyű cégek között a legjobban szereplő HSA Kft. cégvezetőjével, Papp Imrével beszélgettünk.

Mennyire volt elégedett a 14. helyezéssel?

A korábbi listán 15-ikek voltunk, helyezésben tehát mindössze egyet léptünk előre, de én nem is innen közelíteném meg a kérdést. Sokkal fontosabb adat az átlagos statisztikai létszámé, hiszen ez írja le a leginkább a működésünk produktivitását. Tavaly óta kb. 150 fővel emelkedett az átlagos statisztikai létszámunk, aminek köszönhetően nyolc új embernek tudtunk munkát adni a saját csapatunkban is. Ez nagy fejlődés, büszkék lehetünk rá! A helyezéseknek pedig már csak azért sem szabad túlzott jelentőséget tulajdonítani, mert mi továbbra is Kelet-Magyarországon működünk, itt éljük az életünket, amit elsősorban az idényjellegű munka határoz meg. Eközben Székesfehérváron vagy Zalaegerszegen van egész évben működő ipari termelés, ami egy teljesen más szituáció, más léptékű számokkal. Ezzel nem akarunk vetekedni, inkább arra a területre koncentrálunk, amit ismerünk és amiben jók vagyunk: Kelet-Magyarországra.

Még mindig ekkora a különbség az ország keleti és a nyugati fele között?

A lista elején lévő cégek vezetői is megfogalmazták, hogy mely területek számítanak náluk húzóágazatnak. Az elektronikai, műszaki ipar, az autógyártás, a fémalapanyag-feldolgozás. Ezek Kelet-Magyarországon nem léteznek, vagy csak nagyon csekély mértékben. A mi partnereink egy része azokból a kis üzemekből kerül ki, amelyek nem rendelkeznek saját HR-csapattal, így segítséget kérnek a toborzásban és a kiválasztásban. A másik része pedig a feldolgozóiparból, a konzervgyárakból, plusz a szezonális mezőgazdasági munkából. Ezek a meghatározóak.

Mekkora problémát okoz önöknek a munkaerőhiány, amely miatt egyre több cég panaszkodik?

Már több mint 16 éve dolgozunk ezen a területen, ez idő alatt sokat tanultunk, olyan szakmai és jogi hátteret alakítottunk ki, aminek köszönhetően minden partnerünk nyugodtan aludhat, hiába változott a világ rengeteget körülöttünk. Egyvalami azonban mindig kőbe volt vésve a 16 éves történetünk alatt: a legnehezebb időkben is 100 százalékosan teljesítettük azt, amit elvállaltunk. Eleve csak olyan létszámigényre mondunk igent, amit szakmai felelősségünk tudatában teljesíthetőnek tartunk. Persze mi is megérezzük, hogy egyre nehezebb megtalálni a munkavállalókat, éppen ezért bizonyos esetekben már lépcsőzetesen építkezünk. öt éve ha egy megrendelő kért volna 100 főt, azt mondtunk volna, hogy jó, két hét múlva ott van. Ma már inkább azt feleljük, hogy két hét múlva lesz 50, rá egy hétre még 25, majd megint egy héttel később újabb 25. Lépcsőzetesen még mindig tudjuk tartani a szavunkat, és ez a legfontosabb, mert a megbízóinknak megoldásra van szükségük.

Mivel lenne elégedett, ha mit látna a következő BBJ-listán?

Mint már az elején is említettem, nem a helyezés a legfontosabb. Régi vágyunk, hogy az 1000 fős átlagos statisztikai létszám fölé kerüljünk. Most 848 volt ez a számunk, előtte 700 körül alakult, tehát ha tudnánk tartani ezt az ütemű növekedést, akkor év végére akár el is érhetnénk. Ha belegondolok, hogy 2000-ben a nulláról indultunk, és mindvégig kitartottunk amellett, hogy mi Kelet-Magyarországon akarunk munkát adni az embereknek, akkor büszke vagyok arra, hogy ez a kezdetben álomszerű szám mostanra elérhető közelségbe került.