loader image

NC forgácsolók és hegesztők bérezése Kelet-Magyarországon

Ha az ön cégének létszám-gazdálkodási tervei között szerepel kelet-magyarországi lakhellyel rendelkező munkavállalók foglalkoztatása, akkor a következő rövid elemzésünk segítségére lehet.

Bérezés partnercégeinknél

Partnereinknél a bérezés változó. Hegesztő esetében bruttó 600,- Ft alap órabértől kezdődően, szaktudástól és hegesztési technológiától függően bruttó 2000,- Ft-os órabért is meg lehet keresni. Több partnercégünknél a próbaidőre, illetve betanulási időre járó kezdő órabér bruttó 750,- Ft-os, de létezik munkáltatónk ahol a bérezés eléri a bruttó 1100,- Ft-os kifizetést. Régi ügyfeleink NC forgácsolónak átlag 180 ezer, míg hegesztőnek 150 ezer forintos havi bruttó bért kínálnak. A fentieken túl számos megbízó biztosít béren kívüli juttatásokat is a munkavállalók számára, amelyek többnyire Erzsébet utalvány formájában kerülnek kifizetésre.

Saját adatbázis

Adatbázisunkban (HSA Kft.) szereplő jelentkezőkről elmondható, hogy szükség esetén nagyon gyorsan tudnak munkát találni valamelyik partnercégünknél. Az esetek többségében maximum 2-3 hét telik el számukra munkanélküli státuszban. A regisztrált forgácsoló és hegesztő szakemberek átlagos fizetési igénye – ha lakóhelyükhöz közeli munkalehetőség adódik – havi bruttó 170 ezer forint, ez az összeg természetesen emelkedik, amennyiben távolabbi, 100 km-es körzeten túl elérhető munkahelyről van szó.

Külföldön dolgozó magyar szakemberek

Számos jelentkezővel kerülünk kapcsolatba, aki jelenleg külföldön dolgozik, nettó 3-400 ezer forintos jövedelemért, azonban mégis szeretne váltani, hazatérni és Magyarországon munkát vállalni. Ezeknek a munkavállalóknak magasabb a bérigénye, és rendszerint szeretnének otthonukhoz közel, családjuk közelében dolgozni. Véleményük szerint, amennyiben nem tudnak lakhelyükön vagy annak közelében munkát vállalni, akkor számukra teljesen mindegy, hogy 200 vagy 800 km-es távolságban dolgozik, mindezt lényegesen magasabb havi jövedelemért. éppen ezért nehéz külföldről szakembereket hazacsábítani, de egy jól összeállított bérezési csomaggal semmi sem lehetetlen. Munkaügyi központok érdekesség, hogy több különböző régióban lévő Munkaügyi Központnál is adtak le munkáltatók létszámigényt például tatabányai munkavégzésre. A kirendeltségek vezetői szerint is a magasabb bér lehetőséget ad a mobilitásra, amely biztosíthatja a létszámot a dunántúli munkavégzésre. A hegesztő munkakörökben leadott létszámigényekben a munkáltatók által ajánlott alapórabérek br. 600,- Ft-tól kezdődnek, egészen br.1100,- Ft-ig.

Hirdetések

Az érintett pozíciókra szóló hirdetésekre a jelentkezők száma külön-külön átlagosan 20 fő/hét körüli.

Ha kérdése merült fel, vagy munkaerő-piaci információra van szüksége, írjon nekünk a job@hsakft.hu címre.