loader image

HSA-állások is slágerek voltak a Papp László Sportarénában

Március 6-7-én összesen 10306 érdeklődő fordult meg a HVG Állásbörze miatt a Papp László Sportarénában, ahol a HSA is tagja volt a 224 kiállító cégből álló „zenekarnak”. A mi színpadunk a D50-es jelű standnál volt, és sokaknak tetszettek a slágereink.

Önmagában nem meglepő, ha megtelik élettel egy olyan hatalmas csarnok, mint a Papp László Sportaréna. Az elmúlt években húrok közé csapott itt többek között a világhírű Foo Fighters és a Green Day is, vagy éppen magasba emelte a Bajnokok Ligája-serleget a győri kézilabdázók legendája, Görbicz Anita. De amikor nem egy rockkoncert vagy sportesemény miatt látogat el ide több mint tízezer ember, hanem álláskeresési és karrierépítési szándékkal, az egy HR-es csapatnak szívmelengető érzés.

„Az előzetes várakozásainknál is sokkal több álláskereső regisztrált a mi standunknál, de akadt olyan is, aki nem az online rendszerbe előre feltöltött önéletrajzzal érkezett hozzánk, hanem hagyományos papíralapúval. Összességében rengeteg emberrel beszélgettünk a két nap alatt” – tudtuk meg Nagy Éva Katalintól, a HSA HR-specialistájától. Kívülről is jól látszott, hogy nagy volt a jövés-menés a HSA-stand környékén, főleg az első napon kígyózó sorok alakultak ki, annyi álláskereső érdeklődött cégünk aktuális ajánlatai iránt.

„Volt olyan, aki már eleve valamelyik konkrét álláslehetőségünk miatt érkezett, ilyenkor egy mini állásinterjút is lefolytattunk a legfontosabb kérdésekkel. Mások általánosságban érdeklődtek a munkáink felől, velük is igyekeztünk jobban megismerkedni, hogy a kompetenciáik alapján van-e olyan állásunk, amit a figyelmükbe tudunk ajánlani. Azt tapasztaltuk, hogy sokan az adminisztratív munkakörök iránt érdeklődtek, illetve az IT-s pozícióink voltak még nagyon népszerűek” – árulta el kolléganőnk, aki mindkét napot végig dolgozta a helyszínen a négy fős HSA-csapat tagjaként.

„Egyik megbízónk azzal engedett el minket az állásbörzére, hogy találjuk meg neki a megfelelő embert a nyitott pozíciójára. Sikerrel jártunk, megesett, hogy a helyszíni állásinterjún olyan erős jelölttel találkoztunk, hogy még ott helyben elkezdtük szervezni a bemutatását a cégnek. Nem minden vállalat jut el az ország egyik legjelentősebb állásbörzéjére, így büszkék vagyunk arra, hogy a HSA képviselni tudta a távolmaradó partnerek érdekeit” – számolt be Nagy Éva Katalin arról, hogy nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is erős volt az álláskeresői felhozatal.

Ideális helyen volt a HSA standja, az előadói tér közelében, így sorban állás közben az érdeklődők érdekes karrierépítéssel kapcsolatos előadásokat hallgathattak, amelyekben önéletrajzírással, állásinterjúra való felkészüléssel és bértárgyalással kapcsolatos tanácsokkal látták el őket. Ráadásul munkatársaink az álláslehetőségek mellett egyedi tervezésű játékkal is várták a látogatókat, amellyel szórakoztató módon segítettük a karrierépítésüket. Játszva tanulni és állást szerezni, erről szólt a D50-es standnál a HVG Állásbörze. Örültünk, hogy ott lehettünk, és hogy sok álláskeresőtől kaptunk lehetőséget, hogy támogassuk a szakmai fejlődésüket.