loader image

5 konkrét fogás, amivel megoldjuk a munkaerő-problémáit!

Egymillió magyar munkavállaló dolgozhat külföldön, derült ki a párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet, az OECD 2018-as elemzéséből. Érzik ennek hatásait a hazai cégek: egyre nehezebb munkaerőt találniuk. Öt pontba szedtük, hogy a HSA hogyan képes mégis kielégíteni partnerei létszámigényét megbízhatóan és hosszú távon.

1. Elmegyünk a legapróbb zsákfalvakba is

Hiába a sok elvándorló, még mindig több százezerre tehető azoknak a potenciális magyar munkavállalóknak a létszáma, akik szívesen dolgoznának, de nem tudnak. Ennek leginkább infrastrukturális okai vannak, mert olyan településeken élnek, ahová a madár se jár, de a helyközi buszjáratok biztosan csak ritkán. Mi ezekbe a nehezen megközelíthető, apró zsáktelepülésebe is elmegyünk, és személyesen tartunk toborzó előadásokat az ott élőknek. Megszólítjuk azokat, akikről sokan nem is hallottak, amit becsületes munkával hálálnak meg.

2. Ha kell, háztól házig szállítjuk a munkavállalókat

A HSA azért képes lassan már húsz éve a munkaerő-kölcsönző és –közvetítő cégek élmezőnyében megragadni, mert mindig a piaci igényekhez igazított, innovatív megoldásokkal áll elő. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években a háromszorosára nőtt a személyzeti létszámunk, és ez a siker többek közt annak köszönhető, hogy képesek vagyunk megszervezni a kölcsönzött munkavállalóink szállítását az otthonuk és a munkahely között. Kiépítettük a HSA saját gépjárműparkját, mert tudjuk, hogy a munkavállalóknak sokszor kulcskérdés az utaztatásuk megoldása. Ma már nemcsak toborzással kötjük össze a cégeket a munkavállalókkal, hanem a háztól házig szállítással a szó legszorosabb értelmében is.

3. Mindenhol ott vagyunk a kiterjedt irodahálózatunkkal

Hiszünk a munkavállalókkal fenntartott személyes kapcsolat jelentőségében. Projektvezetőink nem egy íróasztal mögött ülve dolgoznak, hanem kilátogatnak a munkavégzés helyére és naprakészek a felvetődő kérdésekből. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy szinte mindenhol ott vagyunk helyben a saját irodánkkal, így nemcsak mi ismerjük személyesen a munkavállalóinkat, hanem ők is minket. Kiterjedt irodahálózatunk a debreceni központ mellett további 14 településen felállított, a hét összes munkanapján nyitva tartó ügyfélszolgálatból áll.

4. Megteremtjük a magyar munkaerőpiac utánpótlását

Nagy hangsúlyt fektetünk a duális képzésre is a meghirdetett gyakornoki programjaikkal, hogy hasznos tudással rendelkező magyar tanulók kerüljenek a munkaerőpiacra azonnal bevethető utánpótlásként.

5. Elérjük, hogy a magyar cégek működése zavartalan maradjon

Követjük a nemzetközi trendeket, ezért látjuk, hogy a kivándorlás nemcsak Magyarországról, hanem Magyarország irányába is megtörténhet. Nekünk az a legfontosabb, hogy a magyar cégek működése és termelékenysége zavartalan maradjon, így szükség esetén harmadik országbéli keleti állampolgárok toborzását is zökkenőmentesen megoldjuk. Ennek feltételeit biztosítjuk, legyen szó a jogi procedúráról, munkásszállók létrehozásáról vagy a kulturális beilleszkedés elősegítéséről.