loader image

Ezekről a pályázatokról még nem csúszott le!

Megmutatjuk, melyek azok a pályázati források, amelyeket még ebben az évben, illetve a jövő év elején meg lehet szerezni. A sikeres elbírálásban nagyon fontos szerepet játszik a statisztikai létszám, melynek stratégiai kialakításában a HSA komoly segítséget tud nyújtani.

A cikk alján bemutatjuk azokat az év végéig hátralévő és 2015 elején esedékes pályázati lehetőségeket, amelyekkel a cégek komoly fejlesztéseket tudnak eszközölni, hogy előnybe kerüljenek versenytársaikhoz képest. Ezek a pályázatok azonban nemcsak adnak, hanem követelnek is, az általános feltételek a következőek:

– vállalat rendelkezik legalább kettő lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele,

– minimum 1 fő statisztikai létszáma volt előző lezárt üzleti évben

– pályázatban szereplő elszámolható nettó összköltség nem haladhatja meg a pályázat benyújtását megelőző jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott), legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevétel összegét

– mérleg-főösszege a pályázat benyújtását megelőző jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott), legutolsó lezárt, teljes üzleti év (365 napot jelentő) éves beszámolója alapján el kell érnie el legalább a projekt összes elszámolható költségének összegét

– utolsó lezárt üzleti évben a Saját tőke pozitív legyen és ne süllyedjen a törvény által előírt minimum érték alá

Ezeknek persze valószínűleg nem csak egy-két cég felel meg, tehát a verseny nagy az egyes pályázati forrásokért. és ebben a „könyöklésben” válik kulcsfontosságúvá, hogy ki, mennyire képes előre gondolkodni. A legtöbb pályázatnál értékes pluszpontokat jelent, ha a pályázó vállalja, hogy a támogatásnak köszönhetően növelni tudja alkalmazottainak létszámát. Ez persze a mai kiszámíthatatlan gazdasági környezetben nem egyszerű vállalás. Előrelátással és a HSA-val, mint munkaerő-kölcsönzővel való együttműködéssel azonban megoldható, hogy felelősségteljes ígéretet tehessen egy cég a létszámnövekedésre, és ezáltal megsokszorozza az esélyét a pályázati források elnyerésére. Partnereinknek már segítettünk az ideális létszámgazdálkodás kialakításában, amennyiben az alábbi pályázatok valamelyike felkelti az érdeklődését, erre az ön cégének is szüksége lehet. Kérdéseivel bátran keresse fel értékesítési vezetőnket, Borics Attilát (+36 30 507 2762, borics.attila@hsakft.hu), aki elárulja, a HSA hogyan javíthatja cége versenyképességét!

Pályázati lehetőségek

2014. október eleje

– Eszköz-és gépbeszerzés (új, egyenként minimum nettó 200.000 Ft értékű eszközök (200.000 Ft érték alatti eszköz csak akkor támogatható, ha az a beszerzendő eszköz tartozéka). Budapesten és Közép-Magyarországon várhatóan 20% lesz a támogatási intenzitás, de vidéken 50-70% is lehet. Ezen értékek Régiótól és Vállalkozás méretétől függnek majd.

– Információs technológia (új hardver, szoftver (beleértve: alapszoftver), hardverek egyenként minimum nettó 30.000 Ft értékű eszközök költségei (Informatikai beszerzések esetén a számítógép konfiguráció egy tételnek számít. A konfigurációnak nem része a projektor és a fénymásoló)

– Eszközbeszerzés (60%) + telephely felújítás (40%) (eszközbeszerzés mellett a teljes projekt 40%-ig ingatlan fejlesztést is megvalósíthat)

Ezen pályázatok Magyarország egész területén, így a Közép-Magyarországi régióban is elérhetők lesznek. A konstrukciók a korábban elérhető pályázatokhoz hasonlók lesznek, így a támogatás összege várhatóan 3-50 millió Ft, a támogatás mértéke 40-60% lesz. , Közép Magyarországi területeken maximum 20%.

2014. év vége

– Termékfejlesztés (elszámolható költségek: munkavállalók bér és járulék költségei, eszköz-, gép-, hardver-és szoftverbeszerzés) 65% támogatási intenzitással, maximum 50 millió Ft támogatással.

– Vállalati folyamatmenedzsment rendszer bevezetése

2015. év eleje

– Kereskedelemfejlesztés pályázat: Külföldi piacokra jutást segíti elő. (eszközbeszerzéssel, kiállításokkal) Vállalás: tavalyi kiírásban az exportárbevétel 5%-os növekedését kellett vállalni. 70%-os támogatási intenzitással, 30 millió Ft körül igényelhető. Tavalyi évben tehergépjárművet is lehetett benne vásárolni. Csak EXPORTáLó cégek indulhattak rajta.

A pályázati lehetőségekről a Rolling Consulting Hungary Kft. informált minket, köszönjük!