loader image

Az ember is számít, nemcsak a szakma

Azt mondják, az első benyomás a legfontosabb. Igaz, de egy állásinterjún nem biztos, hogy a jelölt mindig az igazi arcát tudja mutatni, pláne, ha nemcsak az anyanyelvén kell megszólalnia. Ilyenkor jól jön egy kis segítség, a következő történet is ezt példázza.

A mai magyar valóságban az sem mehet biztosra a munkaerő-piacon, aki egyébként keresett szakmában dolgozik. Zoltán EHS-koordinátorként, munka-, tűz- és környezetvédelmi szakemberként szeretett volna állást váltani, mert új kihívásra vágyott.

„Frissítettem az önéletrajzomat az egyik internetes portálon, és tíz percen belül megcsörrent a telefonom, a HSA Kft. tanácsadója keresett egy konkrét lehetőséggel – eleveníti fel a kezdeteket Zoltán. – Ahogyan felvázolta a részleteket, egyből érdekelt a munka, egyetlen félelmem támadt csupán, amikor jelezte, hogy az állásinterjún angolul is beszélnem kell. Akkor már elég régen használtam a nyelvet, tudtam, hogy be vagyok rozsdásodva.”

A nyomdaipari cég első körös állásinterjújának szakmai részén Zoltán jól teljesített, de az angollal tényleg meggyűlt a baja. „én már le is tettem arról, hogy ebből lehet valami” – emlékszik vissza. A HSA azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, hiszen az előzetes interjúkon kiderült, hogy birtokában van az elvárt tudásnak, ezért kijárta a jelöltnek a második esély.

„Akkor már az angol cégvezető is jelen volt, de másodjára felszabadultabb voltam, és már az angol is jobban ment. A légkör barátságos volt, éreztem, hogy engem akarnak, és mivel nekem is tetszettek a körülmények, hamar megegyeztünk” – meséli Zoltán, aki három év távlatából is boldog az állásával.

Mint mondja, az EHS-koordinátori feladatkör nem könnyű, mert folyamatosan két tűz, a dolgozók és a vezetőség között kell helyezkednie. Ráadásul a kollégák mindaddig szükséges rosszként tekintenek arra, hogy az előírásokat, szabályokat következetesen betartatja mindenkivel, amíg nem jön egy hatósági ellenőrzés vagy történik egy üzemi baleset. De ő élvezi ezt a felelősségteljes beosztást.

Ez persze nem meglepő, hiszen a HSA Kft. minden álláskereső esetében kompetencia felmérést készít, amely alapján a személyiségjegyek is kirajzolódnak. így eldönthető, ki milyen munkakörre alkalmas, ami win-win szituációt eredményez: a dolgozó jól érzi magát az állásában, a munkáltató pedig elégedett lesz az alkalmazottjával. Sajnos sokan csak az önéletrajz adataira szorítkoznak a kiválasztásnál, ami nagy hiba, mert az emberi oldal legalább olyan fontos, mint a szakmai.

A HSA Kft. önnek is segíthet a minél jobb állás megtalálásában, adjon egy esélyt magának, és küldje el önéletrajzát még ma a job@hsakft.hu e-mail címre!