loader image

Álláskeresés több eséllyel? Lehetséges!

Mindenkinek a saját döntése, hogyan próbál érvényesülni a munkaerő-piacon. Lövöldözhetjük vaktában az önéletrajzokat, mint a Rambóvá szellemülő Sylvester Stallone a golyókat, de nem biztos, hogy célt érünk vele. Az álláskeresés hosszú és fárasztó út, amelyen nem árt egy segítő társ!

Vannak persze különböző álláskereső portálok, amelyek a mennyország kulcsát ígérik a regisztrációért cserébe. Merthogy nem létezik olyan meghirdetett munka, amiről ők ne tudnának, amit ők ne mutatnának meg nekünk. Még ha ezt az alaptételt el is fogadjuk, a kérdés megmarad: és akkor mi van? Tudomást szereztünk az állásról: pipa. Beküldtük az önéletrajzunkat: pipa. De nem kaptunk ezenkívül semmi pluszt, amivel nőttek volna az esélyeink az üdvösségre. Háborúba indultunk, de nem kaptunk fegyvert hozzá.

A HSA-nál ez másként működik, és ennek egyetlen, ám annál logikusabb magyarázata van. A magyar munkaerő-piacon 14 éve jelen lévő cégként nemcsak egy szimpla felület vagyunk, amelyen megjelennek az álláshirdetések, hanem minden egyes esetben személyes kapcsolatban állunk a munkát kínáló céggel. A rajtunk keresztül jelentkező pályázókat előszűrjük, hogy a leendő munkáltató a feladatkörre lehető legalkalmasabb jelöltekkel találkozzon. Ez ugyanakkor az álláskeresőnek is hasznos, hiszen az előzetes interjúk során tanácsokkal látjuk el.

Csak egy példa: vannak olyan cégek, amelyek többek közt idegennyelvtudást is mérnek egy-egy pozíció kapcsán, és ha a jelölt megbukik ezen a teszten, a belső szabályzattól függően akár egy évig nem pályázhat újra az adott munkáltatónál. Azonban ha az álláskereső először a HSA ajtaján kopogtat, a nyelvi tesztet előbb mi végezzük el vele, és ez még nem élesben megy. Ha jól teljesít, máris küldjük tovább az anyagát a foglalkoztatónak, ha viszont elhasal a próbán, neki jelezzük, hogy még miben kell fejlődnie, de nem kap azonnal egy 12 hónapra szóló bélyeget.

A személyes találkozó során ráadásul önéletrajz-tanácsadást is végzünk. Sokszor előfordul, hogy megkapjuk a CV-t, aztán az elbeszélgetés alatt rengeteg értékes információra derül fény, amely vagy kimaradt az önéletrajzból, vagy nem szerepel benne kellőképpen kihangsúlyozva.

és ami talán a legfontosabb: nálunk van visszajelzés, van második esély. álláskeresőként az egyik legfrusztrálóbb érzés, amikor beadtuk a jelentkezésünket, de még válaszra sem méltatnak. Vajon mennyi idő után mondhatunk le végleg a reményről? A HSA-nál nincsenek ilyen kérdések, mert minden esetben érkezik visszacsatolás. és mi van még? Második, harmadik, sokadik esély. Ha a regisztráló hozzájárul ahhoz, hogy az adatait megőrizzük, és megkereshessük állásajánlatokkal, bármelyik pillanatban számíthat arra, hogy rátalál álmai állása. Vagy legalább a megoldás a problémáira.

Regisztrálni lehet a következő linken (http://www.hsakft.hu/kapcsolat/) olvasható irodáinkban személyesen, vagy pedig az alábbi linken (http://www.hsakft.hu/allaskeresoknek/) online.