loader image

A jó csapatmunkában hisz a Hónap példaképe

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. December példaképe: Sárközi Kata.

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” – szól az egyik híres mondása a legnagyobb magyarnak, gróf Széchenyi Istvánnak. Arról jutott eszünkbe az idézet, amit a Hónap példaképének megválasztott Sárközi Kata mondott nekünk a munkájáról, illetve arról, hogy milyen fontos szerepet játszanak benne a kollégái.

Napi nyolc órában problémákat old meg

„Aki még soha nem dolgozott ügyfélszolgálaton, elképzelni sem tudja, hogy milyen nagy a nyomás, milyen stresszes tud lenni ez a feladatkör, hiszen napi nyolc órában emberek problémáit hallgatjuk végig, és megpróbáljuk megoldani azokat. Ezért számít rengeteget, hogy milyen csapatban, milyen légkörben dolgozunk, hogy a kollégák mennyire támogatóak. Nekem szerencsém van, mert remek munkatársakkal vagyok körülvéve, és nagyon jól érzem magam közöttük” – fejtette ki Sárközi Kata, aki a HSA kölcsönzött munkavállalójaként tavaly május óta dolgozik az NKM Áramszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán Szegeden.

Nagyerdő nincs, de szereti a várost

Kata Debrecenben érettségizett, és ott végezte el a környezetvédelmi agrármérnök szakot – a diplomától már csak a záróvizsga választja el. Hogyan kötött ki teljesen más területen és másik városban? „Az egyetemet már úgy csináltam, hogy mellette végig dolgoztam személyes ügyfélszolgálaton. Utána egy párkapcsolat miatt költöztem Debrecenből Szegedre, ahol a korábbi ügyfélszolgálatos tapasztalatomnak köszönhetően kezdtem dolgozni call centeresként” – kerülnek helyére a puzzle egyes darabkái a 29 éves munkavállaló történetében. A párkapcsolat azóta véget ért, de Kata új otthonra lelt Szegeden. „Nagyon megszerettem a várost, persze van, ami hiányzik, például itt nincs egy olyan összefüggő nagy zöld terület, mint a Nagyerdő. Sokan kérdezgették tőlem, hogy nem költözöm-e haza, de Szegeden megtaláltam a számításaimat, és a munkában is előbbre tudtam lépni.”

Ő dönthetett a munkarendjéről

A lehetőségre egy barátnője hívta fel a figyelmét, aki akkor már az NKM Áramszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán dolgozott a HSA-n keresztül, és ő javasolta Katának, hogy jelentkezzen erre az állásra. „Hetekig őrlődtem, hiszen mégiscsak volt egy biztos munkahelyem, amit nehéz volt feladni. De aztán beküldtem az önéletrajzomat. Első körben egy online tesztet kellett kitöltenem logikai feladatokkal, majd következett az állásinterjú. Gyorsan lezajlott a folyamat, és már a legelején szimpatikus volt, hogy én választhattam ki az egy, két és három műszakos munkarendből, hogy melyikben szeretnék dolgozni” – árulta el Kata, aki a két műszakot választotta, ami heti bontásban váltakozik; egyszer délelőttös, egyszer délutános. „Amíg nincsenek gyerekeim, ez kényelmesen belefér az életembe, és így a műszakpótléknak köszönhetően a fizetésem is kedvezőbb” – indokolt.

Kiemelkedő ügyintézőnek tartják

Csoportvezetői maximálisan elégedettek a munkájával, egyöntetűen támogatták, hogy Katát válasszuk meg a Hónap példaképének. „Hamar beilleszkedett és felvette a ritmus. Kiemelkedő képessége, hogy egyből megtalálja a közös hangot az ügyfelekkel, és ennek köszönhetően nagyon jó ügyintézőnek tartják. Látszik rajta, hogy magáénak érzi a feladatkörét” – jellemezte őt a HSA szegedi projektvezetője, Bajkán Márk, akivel Kata szintén jó kapcsolatot ápol. „Márk minden héten benéz a munkahelyünkre, személyesen meg lehet vele beszélni az esetleges kérdéseket, és így az aláírandó papírok miatt sem kell bejárkálnunk az irodába, mert helybe hozza őket. Megkönnyíti az életünket, úgyhogy csak pozitív tapasztalataim vannak a HSA-val” – jelentette ki Kata.

Edzőterem, könyvtár, konyha

Szabadidejében a sport, az olvasás és a főzés köti le a leginkább. Munkahelye a sportolási lehetőséget támogatja saját edzőterem működtetésével. „Kicsi, de megvan benne minden, amire szükség lehet: súlyzók, gépek, futópad, szauna. Imádom” – mosolyodott el Kata. Ami az olvasást illeti, könyvtárbérlete is van. „Legutóbb Gabrielle Zevintől olvastam az Egy könyvmoly regényes életét. Egy könyvesboltosról szól, aki antiszociálissá vált, de egy váratlan fordulat teljesen megváltoztatja az életét” – csinált kedvet Kata spoilerezés nélkül. Ha pedig főzésről van szó, akkor nála a tengeri herkentyűk jönnek be a legjobban. „Azért is szeretek főzni, mert remekül kikapcsol, jó kis stresszoldó munka után.” Most már megvan a recept a Hónap példaképe címhez: jó csapat és főzés. Persze a titkos hozzávaló mindig változó. Ezúttal maga Sárközi Kata volt az.