loader image

A felelősséget szereti a munkájában a Hónap példaképe

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Június példaképe: Rozgonyi Nóra.

„Aki keres, az talál” – tartja a közmondás. Milyen igaz! Az Asus Magyarország megbízásából a cég budapesti irodájába kerestünk talpraesett munkaerőt, és egy álláskeresői adatbázisban találtunk rá Rozgonyi Nórára. „Felhívtak a HSA-tól ezzel a lehetőséggel, és be is hívtak állásinterjúra. Onnan már gyorsan történtek a dolgok” – idézte fel a kezdeti lépéseket a Tiszaújvárosból származó munkavállaló. Ennek már több mint két éve, és Nóra azóta is az Asusnál dolgozik cégünkön keresztül. Nem is akárhogyan: őt választottuk meg a Hónap példaképének.

„Egyáltalán nem számítottam az elismerésre, úgyhogy alaposan meglepett, de egyben nagyon jól is esett. Kedves és figyelmes gesztusnak tartom a HSA részéről, hogy így értékeli a dolgozókat” – jegyezte meg Nóra a díjjal kapcsolatban. Hogy miért pont őt ismertük el? „A több mint két év alatt, amióta nálunk dolgozik, egyszer sem hiányzott a munkából, és szuper munkaerő. A kölcsönvevő cég annyira elégedett a teljesítményével, hogy augusztus elsejétől saját állományba veszi át. Igazi sikertörténet” – érvelt Nóra díjazása mellett a budapesti HSA iroda vezetője, Deli Ferenc.

Napi szinten kommunikál Tajvannal

„A felelősség a legnagyobb kihívás, és szeretem, hogy súlya van annak, amit csinálok – árulta el Nóra, akit egy várandós munkatárs utódjának vettek fel. – Két héttel a szülése előtt érkeztem, így a betanításra nem maradt sok időnk, de telefonon is rengeteg segítséget kaptam az elődömtől, hogy belerázódjak a feladatokba.” Két részre lehet osztani a munkáját. Az egyikben az Asus négy magyarországi forgalmazójának az eladásairól készít elszámolásokat a tajvani gyártónak. A másikban marketinges feladatai vannak, figyelemmel követi, hogy a partnerek hogyan használták fel a marketingkeretet, milyen kampányokat, hirdetéseket futtattak. „Napi szinten levelezek, illetve Skype-on tartom a kapcsolatot a tajvani kollégákkal. Náluk a precizitás és a határidők betartása alapvető fontosságú. Azt hiszem, hogy a kultúrájukból adódóan is érzékenyebbek ezekre, mint az európaiak. Ebből a szempontból is nagy kihívás velük együtt dolgozni” – mesélte Nóra, akinek a munkájához elengedhetetlen az angol nyelvtudás, hiszen ez a közös nyelv Tajvannal.

Munka mellett könyvelőnek tanul

Korábban is multinál dolgozott, a Telekomnál volt saleses, illetve ügyfélszolgálati feladatokat is ellátott. „Négy év után kezdtem azt érezni, hogy ebből a típusú munkából elég volt, és akkor döntöttem el, hogy váltani szeretnék. Nagyon szeretem a mostani munkámat, például élvezem a rugalmas munkaidő-beosztást. Lényegében rám van bízva, hogy mikor jövök be az irodába. Szeretek korán kelni, úgyhogy általában már reggel hétkor bent vagyok, de cserébe délután háromkor mehetek haza” – tudtuk meg tőle. A rugalmas időbeosztásra szüksége is van, hiszen a munka mellett a könyvelői végzettség megszerzésén szorgoskodik. „Az Asusnál döbbentem rá arra, hogy mennyire szeretek a számokkal dolgozni. Nem azért tanulok, mert ott akarom hagyni a jelenlegi munkámat, hanem azért, mert érdekel ez a terület, és biztonságot ad, ha lesz egy ilyen végzettségem” – fogalmazott Nóra.

Tacskó fajtamentőknél önkénteskedik

Szabadidejében két kutyájával, Áfonyával és Berivel foglalkozik. Előbbi négy, utóbbi három éve él vele és párjával a budapesti albérletükben. „Összeismerkedtem egy tacskó fajtamentő egyesület tagjaival, és elkezdtem náluk önkénteskedni. Ideiglenes örökbefogadó lettem, aminek a lényege, hogy addig vigyázok a kutyusokra, amíg nem jelentkezik értük a végleges gazdájuk. Áfonya és Beri is így került hozzám, de most már nem mennek sehova” – mosolyodott el Nóra, aki munka után egy–másfél órát sétál velük délután, majd este újra másfél órára kiviszi a kutyákat mozogni. Két nagy célja közül az egyiknek valószínűleg a kis tacskók is örülnének. „Szeretnénk saját házat venni, ezért is dolgozunk keményen – osztotta meg velünk Nóra, akinek a másik célja a karrierjéhez kapcsolódik. – Igyekszem úgy teljesíteni az Asusnál, hogy még feljebb tudjak lépni, még nagyobb feladatokat kaphassak. Talán a termékmenedzseri pozíció lehetne a következő lépcsőfok. Fontos, hogy célokat tűzzön ki maga elé az ember.” Ezzel nem nehéz egyetértenünk!