loader image

3 alkalmazás, ami segít beosztani az idődet!

Sok a feladat, de nehezen megy a koncentráció? Facebook-posztok, chatüzenetek, kattintásvadász cikkek, vicces videók rabolják el szirénhangon az időnket. Bemutatunk három alkalmazást, ami segít, hogy időben a munkád végére érj!

Nagy Feró megénekelte, hogy mi a tökéletes időbeosztás. Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás. Na persze… A legtöbb embernek nem marad nyolc órája az alvásra, a szórakozásra meg talán kettő sem jut naponta. A feladatok tengerében nagyon könnyen el lehet süllyedni, és habár delfinek sosem leszünk, hogy élvezzük ezt a helyzetet, de mentőövet tudunk dobni, amivel legalább a fulladás elkerülhető. A három alkalmazással, amit most bemutatunk, értékes percek menthetőek meg, amelyek segítségével a 24 óra – ha nem is a Nagy Feró-i értelemben – újra elég lehet egy napra.

1. RescueTime

Te számon tudod tartani, hogy mennyi időt töltesz egy nap az interneten? Ha szeretnéd pontosan tudni, hol és mennyi értékes órád megy el, használd ezt az applikációt, ami heti jelentéseket küld neked a tevékenységeid listájáról. Lehet, hogy elsőre sokkolni fog milyen sok időt töltesz észrevétlenül a neten, de ez az első lépés a hatékonyság felé! Letöltheted okostelefonra és számítógépre is, de mindkettőre ajánljuk.

2. Remember The Milk

Olyan sok a teendőd, hogy muszáj őket fontossági sorrendbe állítani? Ez az alkalmazás segít, hogy hatékonyan kezeld a feladataidat, méghozzá úgy, hogy emlékeztet az elvégzendő dolgaidra. így biztos nem feledkezel meg semmi lényegesről. Hálás lehetsz még neki, ha leszeded a mobilodra!

3. Forest: Stay focused

Veled is előfordult már, hogy muszáj lett volna elvégezned egy feladatot, de semmi kedved nem volt hozzá, és elkalandoztál a mobilodon? Ez az app hatékony gyógymód lehet a mobilfüggőség ellen. Amikor koncentrálni akarsz, elültethetsz egy magot az erdőben, amiből a következő harminc percben egy nagy fa nő ki, ha nem nyúlsz a mobilodhoz. Azonban, ha nem tudsz ellenállni a kísértésnek, és feloldod a képernyőt, a kis növényed elpusztul. Egy hét alatt akár egy erdőt is létrehozhatsz, amelyben minden növény fél órányi koncentrált időt jelképez. A mobilod mellett a gépeden is használhatod, így elkerülheted az időrabló honlapokat.

Mindhárom applikáció ingyenesen letölthető, csupán a prémium verziójuk fizetős. Ha pedig már a neten böngészel, keresd fel aktuális állásajánlatainkat vagy Facebook-oldalunkat a friss karriertanácsokért!