loader image

Velünk indult a debreceni BNI

Sokszor még ma is igaz, pedig több mint 2000 évvel ezelőtt írta az ókori római irodalom jeles alakja, Quintus Horatius Flaccus a következőt: „Aki megkezdte – felét elvégezte a munkának”. Nos, a HSA ott volt a debreceni BNI születésekor, joggal hihetjük tehát, hogy részünkről a munka megkezdődött. Mégsem érezzük azt, hogy a felét máris elvégeztük, mert a tettvágyból sosem fogyunk ki.

Ha a BNI ember volna, akkor most 28 éves lenne, és a legszebb napjait élné. A több mint 55 országban elterjedő üzleti kapcsolatépítés vezető szervezetét egy amerikai üzletember, Ivan Misner alapította 1985-ben. A BNI magyarországi múltja csak 2008-ra nyúlik vissza, a debreceninek pedig még csupán a hajnalán járunk. Mindenesetre arra büszkék vagyunk, hogy a HSA ott volt ez utóbbinak a kezdetek kezdetén csakúgy, mint annak idején az MMOSZ (Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége) esetében is. A HSA-t az elmúlt 13 évben a nyitott szemlélete tartotta életben, a fejlődésre való folyamatos igénye és fogékonysága. Ezért örültünk a debreceni BNI létrejöttének, hiszen ennek segítségével egy olyan folyamat indult be Kelet-Magyarországon is, amely korábban nem volt jellemző a térség vállalkozóira. Ezt pedig úgy hívják, összefogás. A BNI lényege, hogy a tagok jutalékmentesen, bizalmi alapon segítik egymást az ajánlataikkal. Magyarán: „aki ad, az nyer”.

Mit tud adni a HSA a kapcsolatrendszerén túl?
A BNI elsődleges célja az összeköttetések közös felhasználása, így természetesen a meglévő kapcsolatainkat mi is ajánljuk másoknak, akikben megbízunk. Ezen túl fő profilunkkal, a személyzeti szolgáltatással kerültünk be a csoportba, tehát a munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés és a felnőttképzés terén tudunk segítséget nyújtani. és itt nem véletlenül használtuk a segítség szót. Egyfajta missziónk ugyanis, hogy a BNI által kínált üzleti találkozókon még jobban megismertessük a személyzeti szolgáltatásban rejlő lehetőségeket a kis- és középvállalkozásokkal (KKV). A multinacionális cégek már tudatosan alkalmazzák ezeket a technológiákat, hiszen külföldön látták, tapasztalták az előnyeiket. Magyarországon azonban a KKV-szektorban sok esetben háttérbe szorul a létszámgazdálkodás kérdése, holott ennek stratégiai fontosságúnak kellene lennie, hiszen a vállalkozások legjelentősebb kiadásáról van szó. Azért ajánljuk szolgáltatásainkat, mert ezekkel leszorítható a bérköltség, maximalizálható a munkaerő kihasználtsága, az időszakos munkavégzésre pedig nem muszáj saját apparátust fenntartani.

Mint mindig, a HSA a legegyszerűbb megoldást kínálja.