loader image

„Nem mindig jók a régi, berögzült dolgok”

Szerintünk az álláskereső nem robot, a munkaadó pedig nem rabszolgatartó. Mi az embert látjuk mindkét félben. De mi is azok vagyunk… Kollégáinkat bemutató sorozatunk 16. részében a HSA pénzügyi csoportvezetőjét, Nagy Zsanettet mutatjuk be.

Van az a mondás, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Az eredetitől kicsit elérő értelmezésben kolléganőnk, Nagy Zsanett is megküzdött – egy páratlan természeti szépségért. „Szeretek túrázni, akár belföldön is eljárni egy-egy hétvégére élvezni a természet közelségét, de Erdélyben is voltunk többször. Itt van a közelben a Bihar-hegység, amely gyönyörű kincseket rejt magában. De be kell valljam, amikor először kirándultunk arrafelé, eléggé megrémültem…” – kezdett bele egy történetbe egyik erdélyi kalandjáról.

Tériszonnyal az erdélyi hegyekben

Bár a Bihar-hegység valóban rengeteg látványosság rejtekhelye háborítatlan fennsíkokkal, mészkőbe vájt, szűk szurdokokkal, mélybe rohanó patakokkal és gigantikus barlangokkal, a legszebb részeinek bejárása felér egy bátorságpróbával. Sokszor a sziklákhoz erősített acélsodronyokon és láncokon egyensúlyozva vagy azokon ereszkedve lehet csak megközelíteni a célállomásokat. Mindez különösen nehéz, ha tériszonyos az ember…

„Első alkalommal eléggé ijesztő volt a több méter magasra kifeszített láncokon közlekedni, és akkor még a tériszonnyal is erősen küzdöttem. Amikor először megláttam, hogy milyen próbákat kellene leküzdenem, nem hittem, hogy menni fog, de végül legyőztem a félelmeimet. Azóta már többször visszatértünk, és mindig megdöbbent, hogy milyen gyönyörű ez a vidék. Ráadásul most már teljes egészében kiélvezem, mert a tériszonyom is elillant” – árulta el Zsanett.

Pár száz fős otthontól a milliós nagyvárosig

Hogy szereti a természet közelségét, az már gyerekkorában kódolva lett belé, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a hármashatár közelében egy alig pár száz lelket számláló községben, Kisnaményben nőtt fel. „Ma is szívesen látogatok haza. Ez nekem a nyugalom szigete, amikor otthon vagyok, a telefont is lenémítom, így igazán ki tudok kapcsolni” – tudtuk meg Zsanettől, aki gazdasági informatikus alapszakon diplomázott Debrecenben, majd mellé mérlegképes könyvelői bizonyítványt is szerzett.

Annak ellenére, hogy 18 éves koráig egy „minitelepülésen” élt, belekóstolt a fővárosi nyüzsgésbe is, másfél évig Budapesten lakott, amikor a Pénzjegynyomdánál dolgozott. „Épp akkor voltam ott, amikor bevezették az új tízezres bankjegyet – jegyezte meg. – Szakmailag érdekes tapasztalatszerzés volt a budapesti munka, és a párommal meg is kedveltük a várost. Szép részen laktunk a Margit-sziget közelében, és kicsit féltünk attól, hogy ha tovább maradunk, könnyen a fővárosban ragadunk. Márpedig nekünk a szüleink, a családunk közelsége a legfontosabb, csak ki akartuk próbálni a budapesti életet egy rövid időre, ezért másfél év után hazaköltöztünk.”

Egy nyelvet beszél az informatikusokkal is

Júniusban lesz egy éve, hogy csatlakozott a HSA csapatához pénzügyi csoportvezetőként. Az érkezése előtt két munkatárs foglalkozott a számlázással, a kintlévőségek kezelésével, a menetlevelekkel, a banki utalásokkal és az egyéb pénzügyi teendőkkel, de Zsanett ma már egy négyfős csapat tagja vezetőként. „Több dolgot igyekeztünk átalakítani, fejleszteni, ami időbe telt. Nagyjából három hónapja állt össze a mostani, szerintem szuper kis csapatunk, de vannak még terveink. Nem mindig jók a régi, berögzült dolgok, ezért próbálunk nyitni az újítások irányába. Például informatikai megoldásokkal lehetne egyszerűsíteni, hatékonyabbá tenni a folyamatainkat – állapította meg Zsanett, akinek kifejezetten jól jön, hogy tanulmányai révén konyít a számítógépek világához is. – Van közös nyelvezetem az informatikusokkal, ami megkönnyíti a munkát.”

Esküvőszervezőre nincs szükség

Az egyetem alatt elmehetett volna az informatika irányába is, de kitartott a gazdasági vonal mellett. „Amikor a továbbtanulásról kellett dönteni, csak annyit tudtam, hogy a gazdasági szakok érdekeltek, az informatikában pedig nagyon hittem, mert azé a jövő. Innentől a gazdasági informatikus elnevezés nagyon vonzó volt. Végül azért tolódtam inkább a pénzügy irányába, mert volt egy nagy hatású oktatóm, aki beleéléssel tudott mesélni a munkájáról. Hogy milyen sokrétű, és milyen izgalmas megtalálni a megoldásokat. Én is ezt szerettem meg” – fogalmazott Zsanett, aki izgalmas időszakát éli az életének, ugyanis párjával július elején kötnek házasságot.

„Épp a napokban találkoztunk a szertartásvezetőnkkel, úgyhogy már a hajrában vagyunk, van is bennem izgalom, hogy közeledik a nagy nap. Sok segítséget kapunk a családtól, de próbálunk magunk elintézni mindent, amit lehet, esküvőszervezőt sem fogadtunk” – újságolta Zsanett. Biztos nehezebb így a szervezkedés, de úgy tudjuk, hogy nem csak a szépségért, hanem a boldogságért is érdemes megszenvedni!