loader image

Te hány pontnak felelnél meg a Google 9 dolgozóival szembeni elvárásából?

Egy évvel ezelőtt 57100 munkavállalója volt a Google-nek. 57100 olyan emberről van szó, akikre szerte a világban kicsit irigykedve gondol az összes többi dolgozó lélek. Mutatjuk, milyen kritériumoknak kell megfelelni, hogy valaki eljusson a munkavállalók földi paradicsomába!

Ingyenes buszjárat a dolgozóknak. Kutya-macska is jöhet veled dolgozni. Rendszeres masszázsutalvány dicséretképpen. Külön csapat, amely segíti a munkavállalókat a házimunkájuk ellátásában. Ingyen étkezés, az ebédet ráadásul sztárséfek főzik. Ingyen konditerem-használat. Minden pénteken céges buli, ahol ingyen folyik a sör és a bor. Ilyen és ehhez hasonló, földi halandó munkavállaló szemében csak legendának tűnő sztorik keringenek arról, hogy milyen az élet a Google Mountain View-ban található főhadiszállásán. Ha csak a fele igaz…

Mindez persze nem véletlen, az átlag feletti munkakörülményekkel rendkívül magasan képzett szakembereket kényeztetnek. Gondoljuk csak végig a saját mindennapjainkat! Hányan használjuk a cég internetes keresőszolgáltatását, ha nem tudunk valamit? Hányan használjuk a Google térképét, ha meg akarunk keresni egy címet? Hányan használjuk a levelezőrendszerüket? Mindennek az előállításához kvalifikált háttércsapat kell.

De a Google nem csak szakmailag állít fel magas mércét, hanem emberileg is. Van egy 9 pontból álló kritériumrendszerük, amelynek meg kell felelniük a kiválasztott munkavállalóknak. Érdemes elgondolkodni, hogy a kilencből hány pont lenne igaz ránk. Jó játékot hozzá!

Íme a Google kiválasztási folyamatának egy híján tízparancsolata:

  1. Olyanokat vegyél fel, akik okosabbak és tájékozottabbak nálad! Ne vegyél fel olyanokat, akiktől nincs mit tanulnod, és akik nem lehetnek a kihívóid!
  2. Olyanokat vegyél fel, akik értéket adnak hozzá a cég termékeihez és kultúrájához! Ne vegyél fel olyanokat, akik nem járulnak hozzá pozitív módon mindkettőhöz!
  3. Olyanokat vegyél fel, akik megoldják a problémákat! Ne vegyél fel olyanokat, akik csak gondolkodnak a problémákon!
  4. Olyanokat vegyél fel, akik lelkesek, motiváltak és szenvedélyesek! Ne vegyél fel olyanokat, akik csak egy állást keresnek!
  5. Olyanokat vegyél fel, akik jól együtt tudnak működni másokkal, és képesek húzni magukkal a többieket is, inspiráló a személyiségük! Ne vegyél fel olyanokat, akik jobban szeretnek egyedül dolgozni!
  6. Olyanokat vegyél fel, akik képesek együtt fejlődni a csapattal és a céggel! Ne vegyél fel olyanokat, akiknek képességeik vagy érdeklődésük erősen korlátozott!
  7. Olyanokat vegyél fel, akik sokoldalúak, egyedi érdeklődéssel és tehetséggel rendelkeznek! Ne vegyél fel olyanokat, akik csak a munkájuknak élnek!
  8. Olyanokat vegyél fel, akik erkölcsösen viselkednek és nyíltan kommunikálnak! Ne vegyél fel olyanokat, akik szeretnek sunyi módon helyezkedni és másokat manipulálni!
  9. Csak akkor vegyél fel valakit, ha igazán tehetséges jelentkezőt látsz benne! Ne érd be kevesebbel!