loader image

Kis rugalmasság, nagy pályázati forrás

Hacsak nem rendelkezünk Nostradamus látnoki képességével és jóstehetségével, a mai magyar gazdasági környezetben nehéz azt is kiszámítani, mi történik holnap, nemhogy két év múlva. Márpedig a pályázatok sokszor pontosan ezt követelik meg a KKV-szektortól.

A kis- és középvállalkozások természetes módon egyfajta Messiásként tekintenek az állami vagy uniós pályázati lehetőségekre, amelyek nélkül sok esetben esélyük sem lenne megvalósítani az időszerű létszám- vagy eszközfejlesztéseket. A pályázat azonban minden esetben kétirányú utca: a sikeresen elnyert anyagi forrásokért cserébe komoly vállalásokat kell tenni, és megfelelni azoknak. Az eszközbeszerzést támogató tenderek esetében például könnyen előfordulhat, hogy a cégnek garantálnia kell mondjuk két évre a létszámstabilitást. Magyarán ezen az időintervallumon belül nem építhet le munkaerőt, még akkor sem, ha a gazdasági helyzete ezt indokolttá tenné. Lássuk a problémát egy konkrét példán keresztül!

Tegyük fel, hogy egy nyomdát üzemeltetünk, és eljutunk arra a szintre, hogy szeretnénk egy modernebb gépet vásárolni. Nem lesz olcsó mulatság, akár a millió eurós összeget is meghaladhatja egy ilyen beruházás, ám szerencsénkre éppen fut egy olyan eszközbeszerzést támogató pályázat, amely segítséget nyújthat a szükséges összeg előteremtéséhez. Megpályázzuk, megnyerjük, örülünk. Igen ám, de előírják a pályázati feltételekben, hogy két évig nem lehet csökkenteni a munkaerő létszámát. Ellentmondásos a történet, mert az új, automata nyomdagép kiváltja mindhárom műszakban két-két dolgozó feladatait. Tehát reménykedünk, hogy a piacgazdaság kedvezően alakul, hogy új ügyfelekkel tudjunk bővülni, és ezáltal növekedjen a megrendeléseink száma. Nagy kérdés azonban, hogy mi történik akkor, ha a nagy gazdasági válság közepén ez nem jön össze.

Mi a megoldás?
Természetesen pályázni kell, mert még mindig ez a legjobb lehetőség a KKV-szektor fejlesztésére. Ugyanakkor a HSA arra próbálja ösztökélni a vállalkozásokat, hogy előrelátóbban tervezzék meg a létszámukat. Erre a legjobb megoldást a létszámkiszervezés kínálja, amellyel a munkaerőt rugalmasan tudjuk kezelni anélkül, hogy megsértenénk vele a sokszor szigorú pályázati feltételeket. A HSA olyan flexibilis foglalkoztatást kínál a létszámkiszervezésen keresztül, amellyel versenyelőnybe kerülhet a piacon!

Gondolja át, hogy a cégének mit jelent a létszámgazdálkodás, és hívjon minket, mert a HSA-val lehetséges, hogy a foglalkoztatása rugalmasabbá váljon! Információk az ertekesites@hsakft.hu e-mail címen.

Létszámkiszervezés – Ott van, ahol számít