loader image

Diákmunkával kezdett nálunk, ma már projektvezető

Szerintünk az álláskereső nem robot, a munkaadó pedig nem rabszolgatartó. Mi az embert látjuk mindkét félben. De mi is azok vagyunk… Munkatársainkat bemutató sorozatunk 27. részében egri projektvezetőnket, Simon Mátét mutatjuk be.

„A munka mindennek a kezdete, a szorgalom, ugye, amely a munka alapja, előbb-utóbb diadalt arat! Tehát, munkával mindent elérhetsz” – az alábbi idézet az 1984-es Hófehér című filmből származik, amely a Macskafogó mellett a magyar rajzfilmtörténet egyik legnagyobb legendája. Amikor bemutatták, rögtön nemzetközi sikert aratott, díjat nyert a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon. Minderről Simon Máté kollégánk csak hallomásból értesülhetett, ő ugyanis akkor még nem is élt, lévén mindössze 23 éves. Mindenesetre a vele folytatott beszélgetésünkről mégis a nagy klasszikus idézett mondatai jutottak eszünkbe.

P, mint pénztáros; P, mint projektvezető

A Hófehér állítása szerint a szorgalom előbb-utóbb diadalt arat. Ezt Simon Máté útja is alátámasztja. Diákként kezdett cégcsoportunknál, a Meló-Diákon keresztül kezdetben változatos nyári munkákat vállalt, majd a Tescóban pénztárosként dolgozott hosszabb távon. Hogy a kasszából hogyan került az irodába? Hogyan lett diák munkavállalóból az, aki a munkát adja? „A Tescóban szükség lett egy csoportvezetőre, aki egybefogta a diákként dolgozó pénztárosokat, segített a műszakbeosztások elkészítésében, és engem kértek meg erre. Két évig csináltam, aztán szerettem volna előrébb lépni, és pont akkor üresedett meg két projektvezetői állás az egri Meló-Diák- és HSA-irodában. Behívtak állásinterjúra, és megkaptam az esélyt” – emlékezett vissza Máté, aki így 2017 januárjában élete első főállásában kezdett cégcsoportunknál.

Januárban állást szerzett, nyáron diplomát

A szorgalmára akkor is szüksége volt, ugyanis az első fél évben még az egyetemi tanulmányai mellett dolgozott projektvezetőként. 2017 nyarán diplomázott az egri Eszterházy Károly Egyetemen rekreációszervező és egészségfejlesztő szakon. „Nagyon jó csapat van itt Egerben, fél szavakból is megértjük egymást, én pedig már a legelején tapasztaltam ezt. Rendkívül segítőkészek és rugalmasak voltak velem a munkatársak a kezdeti időszakban. Ha iskolai teendő vagy vizsga miatt távol kellett lennem, megvolt rá a lehetőségem, de persze így is voltak elég húzós heteim, hónapjaim. Főleg a nyáron, amikor jöttek a vizsgák, és közben a cégek megrendelései is megnövekedtek” – árulta el Máté, aki az ami nem öl meg, erősebbé tesz alapon átvészelte a zsúfolt periódust. Azóta sem unatkozik, projektvezetőként változatos munkája van, hiszen diák és felnőtt munkavállalókkal egyaránt dolgozik.

Szeretne minél többet látni a világból

„Hasznosnak tartom, hogy én is végeztem diákmunkát, mert így mindkét oldalt látom, tudok azonosulni a diákok problémáival, ráadásul könnyen szót értek velük, mert még én is fiatal vagyok. Ez a felnőtteknél sem okoz problémát, azt vettem észre, hogy viszont megkapom a tiszteletet én is tőlük” – újságolta Máté, aki a folyamatos pörgést és a szervezési feladatokat szereti a legjobban a munkájában. „Az adminisztrációs feladatokért viszont annyira nem rajongok, de ez is hozzátartozik a munkához” – jegyezte meg. Szabadidejében a konditermet látogatja, biciklizik, és igyekszik minél többet megtapasztalni a világból. „A nyaralásaimat ha tehetem, külföldre szervezem, és mindig máshová próbálok eljutni. Jártam például Szicíliában és a Kanári-szigeteken, utóbbi nagyon tetszett, teljesen másfajta világ, mint amihez itthon hozzászokhatunk. Még fiatal vagyok, vonz a lehetőség, hogy kipróbáljam magam egy másik országban is” – tudtuk meg tőle. Mit is mondtak a Hófehérben? „Munkával mindent elérhetsz.” Hajrá, Máté!